Ενέργεια

Ρεύμα στην Ουκρανία μέσω τουρκικών πλωτών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής

Ρεύμα στην Ουκρανία μέσω τουρκικών πλωτών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής
H χωρητικότητα των 400 MW  μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά

Τουρκική εταιρεία ενδέχεται να στείλει πλωτούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη Μαύρη Θάλασσα για την παροχή έως και 400 MW ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του Tass και του Anadolu.

Οι σχετικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, όπως δήλωσε σήμερα (7/12) σε συνέντευξή της στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu η διευθύνουσα σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας Karpowership, Ζεϊνέπ Χαρεζί.«Διαπραγματευόμαστε για περίπου 300-400 MW ισχύος. Αυτή η χωρητικότητα μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά», είπε η κα Χαρεζί.

«Μπορούμε να στείλουμε τρία ή τέσσερα πλοία για να παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα παραγωγής. Το πώς θα είναι τελικά οι τεχνικές και εμπορικές λεπτομέρειες, καθώς και η διασφάλιση της ασφάλειάς τους μένει να συμφωνηθούν», σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Karpowership. «Υπάρχουν γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας. Μπορούμε να τοποθετήσουμε πλοία στη Ρουμανία και τη Μολδαβία και να προμηθεύουμε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ηλεκτρικών γραμμών στην Ουκρανία», εξήγησε η κα Χαρεζί.

Ανέφερε ακόμη ότι μετά τα προβλήματα υποδομής που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, το πρώτο αίτημα για προμήθεια πλοίων ελήφθη από τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας Ukrenergo. Πρόσθεσε ότι για το σχέδιο αυτό έχει ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για τον απαραίτητο συντονισμό της επιχείρησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης