Εξοικονόμηση

Το στοίχημα της Landis+Gyr με τους «έξυπνους» μετρητές φυσικού αερίου

Το στοίχημα της Landis+Gyr με τους «έξυπνους» μετρητές φυσικού αερίου
Η εξοικονόμηση έχει ως επακόλουθο την μείωση εκπομπών αερίων

Η Landis+Gyr, o ελβετικός βιομηχανικός κολοσσός, ο οποίος έχει μεγαλύτερη μονάδα του ομίλου στην Ευρώπη, το εργοστάσιο της Κορίνθου με παραγωγή 7,5 εκατ. «έξυπνων» μετρητών σε ετήσια βάση και 747 εργαζομένους είναι αυτό που θα λέγαμε μια επιχείρηση που «αγαπά» το ESG.

Αρχικά, τα προϊόντα που παράγει και στην Ελλάδα δηλαδή οι οικιακοί, βιομηχανικοί και δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας «έξυπνοι» μετρητές και, καθώς επίσης και οι οικιακοί «έξυπνοι» μετρητές φυσικού αερίου, βοηθούν στην εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Αυτή η εξοικονόμηση έχει ως επακόλουθο την μείωση εκπομπών αερίων, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με αυτά τα προϊόντα αλλά και άλλα που προστίθενται στο καινοτόμο χαρτοφυλάκιο λογισμικού, υπηρεσιών και «έξυπνων συσκευών» της, μόνο κατά το οικονομικό έτος 2021, συνέβαλε στην αποτροπή εκπομπών CO2 που ξεπερνούν τους εννέα εκατομμύρια τόνους.

Σε αυτά τα προϊόντα θα προστεθούν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους θα τεθεί σε λειτουργία στο εργοστάσιο της Κορίνθου μια νέα γραμμή παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων με το αντίστοιχο λογισμικό για τη διαχείρισή τους, οι οποίοι είναι ένα ακόμη φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία της Landis+Gyr και η δέσμευση της να συμβάλει στην απεξάρτηση από τον άνθρακα αποτυπώνεται εμφατικά και στη λειτουργία του ελληνικού εργοστασίου της Κορίνθου, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ενώ χαρακτηριστική  ήταν και η απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής της Landis+Gyr στην Ελλάδα, κ. Αριστείδης Παππάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος επισήμανε ότι δεν είδε κάπου σκουπίδια στο εργοστάσιο της Κορίνθου. «Ανακυκλώνουμε το σύμπαν» είπε με έμφαση ο κ. Παππάς.

98_13.JPG

Η  Landis+Gyr είναι επίσης μέλος του Παγκοσμίου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας εταιρικής βιωσιμότητας στον κόσμο και είναι πλήρως αφοσιωμένη στην προώθηση των δέκα αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εργασίας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και του περιβάλλοντος. Έχει αναπτύξει δε και εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ESG που καλύπτει 10 άξονες σε όλες τις διαστάσεις του: Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση. Το πρόγραμμα καταγράφει ενέργειες και στόχους και οδηγεί σε συνεχή βελτίωση της απόδοσης του ESG.

Επίσης, η Landis+Gyr συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Financial Times, Climate Leaders 2022, ως μία από τις μόνο 400 ευρωπαϊκές εταιρείες με την μεγαλύτερη μείωση εκπομπών CO2.

Σημειώνεται, ότι η Landis+Gyr, μπορεί να αυξήσει αυτές τις σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις, καθώς συμμετέχει στον εν εξελίξει διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ που αφορά στην τοποθέτηση 7,5 εκατομμυρίων «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης