Ενέργεια

HSBC: Βάζει τέλος στη χρηματοδότηση έργων φυσικού αερίου και πετρελαίου

HSBC: Βάζει τέλος στη χρηματοδότηση έργων φυσικού αερίου και πετρελαίου
Η βρετανική τράπεζα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί έργα φυσικού αερίου προς το παρόν, δεδομένης της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης

H HSBC παύει πλέον την χρηματοδότηση και το δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές για νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε για την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η βρετανική τράπεζα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί έργα φυσικού αερίου προς το παρόν, δεδομένης της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και των πιέσεων που ασκούνται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα, επιδιώκει την ευθυγράμμιση των χρηματοδοτούμενων εκπομπών της στο καθαρό μηδέν έως το 2050 ή και νωρίτερα, ύμφωνα με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι θα βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να μειώσουν τη χρηματοδότηση του κλάδου.

Η HSBC έχει ήδη εκπονήσει σχέδια για τη μείωση της έκθεσης στη χρηματοδότηση θερμικού άνθρακα και τη διακοπή της χρηματοδότησης αυτής της βιομηχανίας μέσω επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται ενεργά, ως μέρος των ευρύτερων δεσμεύσεών της για το κλίμα. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, έχει δεχτεί αφόρητες πιέσεις για να ενστερνιστεί τη βιωσιμότητα, με τις ετήσιες συνελεύσεις να σημαδεύονται από εκτεταμένες διαμαρτυρίες μετόχων της , λόγω της σαφούς στήριξης μέσω χρηματοδότησης στα ορυκτά καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης