Ενέργεια

Οι επιδόσεις της Γαλλίας στην κατανάλωση ενέργειας και φυσικού αερίου - Τι «έδειξε» ο Νοέμβριος

Οι επιδόσεις της Γαλλίας στην κατανάλωση ενέργειας και φυσικού αερίου - Τι «έδειξε» ο Νοέμβριος
Η Γαλλία πλησιάζει τον στόχο μείωσης της ενέργειας κατά 10% που έθεσε η πρωθυπουργός

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μειώνεται σταθερά, κατά 9% και 10,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των διαχειριστών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, με την κυβέρνηση να επαινεί τη «συλλογική δράση» των πολιτών.

Η Γαλλία πλησιάζει τον στόχο μείωσης της ενέργειας κατά 10% που έθεσε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν για τη χώρα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία μειώθηκε κατά 9% τον τελευταίο μήνα και κατά 9,7% την τελευταία εβδομάδα, διαπίστωσε την Τετάρτη (14 Δεκεμβρίου) ο διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας RTE.

«Είναι πολύ εντυπωσιακό και κάθε άλλο παρά δεδομένο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της RTE Τόμας Βεϊρένς σε ακρόαση της Γερουσίας την Τετάρτη. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ελπιδοφόρα που τα «χειρότερα σενάρια» έχουν τεθεί στο αρχείο προς το παρόν.

Η υπουργός ενεργειακής μετάβασης Αγκνές Πανιέ-Ρούνατσερ εξήρε επίσης τις «συλλογικές προσπάθειες» των ανθρώπων να διατηρήσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο. Η μείωση κατά 9% είναι “ισοδύναμη με επτά πυρηνικά εργοστάσια”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης