Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή άνοδος για Nasdaq και S&P, κέρδη 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Οριακή άνοδος για Nasdaq και S&P, κέρδη 1,5% για τον energy sector

92 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά αντέδρασε στην αιφνιδιαστική κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας που οδήγησε σε άνοδο τις αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων. Οι επενδυτές παρέβλεψαν επίσης τους φόβους ότι ένα ράλι στο τέλος του έτους μπορεί να μην πραγματοποιηθεί.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 92 μονάδων ή 0,28% στις 32.850 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,11% στις 3.821 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,51% στις 650,86 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,01% στις 10.547 μονάδες.

Τη νύχτα της Τρίτης, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησσε στη διεύρυνση του ανώτατου ορίου της απόδοσης των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας, αιχμαλωτίζοντας τους traders σε όλο τον κόσμο. Αυτό ενίσχυσε τις πιέσεις που προκάλεσαν άλλες κεντρικές τράπεζες, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξάνουν τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα και να τροφοδοτήσουν τους φόβους για ύφεση.

«Πάνω από το 90% των κεντρικών τραπεζών αύξησαν τα επιτόκια φέτος, καθιστώντας την (κυρίως) παγκόσμια συντονισμένη προσπάθεια άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Lawrence Gillum, υπετης LPL Financial. "Τα καλά νέα¨.Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στο τέλος αυτών των κύκλων αύξησης των επιτοκίων, που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αντίθετο άνεμο που είδαμε στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές φέτος».

Ο Dow έχασε τη Δευτέρα περισσότερες από 162 μονάδες, ή περίπου 0,5%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,9% και ο Nasdaq έχασε σχεδόν 1,5%. Οι μετοχές βρίσκονται είναι κοντά για να κλείσουν το μήνα και το έτος στο κόκκινο και οι ελπίδες των επενδυτών για ένα "ράλι του Άγιου Βασίλη" εξασθενούν γρήγορα. Ο Dow έχει υποχωρήσει 5,3% μέχρι σήμερα, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 6,43% και ο Nasdaq έχει χάσει πάνω από 8%.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες θα ανακοινώσουν τριμηνιαία αποτελέσματά αυτή την εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Τα στοιχεία πωλήσεων για υπάρχουσες και νέες κατοικίες θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.
Η έκθεση για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Νοεμβρίου, ένα μέτρο του πληθωρισμού για τη Fed, αναμένεται την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης