Περιβάλλον

«Τρομάζουν» οι θερμοκρασίες σε ΗΠΑ - Καναδά το Σαββατοκύριακο

«Τρομάζουν» οι θερμοκρασίες σε ΗΠΑ - Καναδά το Σαββατοκύριακο
Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είπε ότι θερμοκρασίες από -45 έως και -55 βαθμούς Κελσίου είναι πιθανές μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Ισχυρή χειμερινή καταιγίδα στην Αρκτική έχει θέσει περισσότερους από 135 εκατομμύρια ανθρώπους σε ΗΠΑ και Καναδά υπό αυστηρή μετεωρολογική επαγρύπνηση το Σαββατοκύριακο ενόψει των εορταστικών ημερών κατά τις οποίες σημειώνεται η μεγαλύτερη κινητικότητα.

Οι προειδοποιήσεις εκτείνονται σε όλη την αμερικανική επικράτεια και φτάνουν νότια μέχρι τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και τη Φλόριντα, την πολιτεία του ήλιου, ενώ μεγάλα αεροδρόμια έχουν ήδη ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις καθώς η καταιγίδα εντείνεται.

Το κρύο θα μπορούσε να καταστήσει τα φετινά Χριστούγεννα τα πιο παγωμένα των τελευταίων δεκαετιών, λένε οι μετεωρολόγοι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είπε ότι θερμοκρασίες από -45 έως και -55 βαθμούς Κελσίου είναι πιθανές μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σε ένα φαινόμενο που οι ειδικοί αποκαλούν «κυκλώνα-βόμβα». Ο κυκλώνας-βόμβα είναι ένας όρος που δίνεται στις καταιγίδες που ξεσπούν και εντείνονται γρήγορα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης