Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Octopus Energy: Aνάπτυξη των ΑΠΕ στην Ισπανία και είσοδος στην αγορά της Πορτογαλίας

Octopus Energy: Aνάπτυξη των ΑΠΕ στην Ισπανία και είσοδος στην αγορά της Πορτογαλίας

Ο βραχίονας παραγωγής της Octopus Energy ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επενδύει στην εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας FF New Energy Ventures (FFNEV) για να επεκτείνει τις δραστηριότητες στην Ισπανία και να εισέλθει στην πορτογαλική αγορά για πρώτη φορά.

Η επένδυση στοχεύει επίσης να επιταχύνει την επέκταση στη Λατινική Αμερική στο μέλλον, επεσήμανε η εταιρεία. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

Η FFNEV με έδρα την Ισπανία έχει πάνω από 2 γιγαβάτ (GW) έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, στοχεύοντας 5 GW χωρητικότητας.
Με χρηματοδότηση από το Octopus, το FFNEV στοχεύει να έχει 1,6 GW σε νέες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στην Ισπανία και την Πορτογαλία έως το 2030, οι οποίες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια.

Η Octopus είπε ότι η Ισπανία είναι μια από τις πιο δραστήριες αγορές ηλιακής ενέργειας της Ευρώπης, με 15 GW ηλιακής δυναμικότητας και δυνατότητες για περισσότερα, καθώς σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο 74% έως το 2030.

Η Πορτογαλία έχει 2 GW ηλιακής ενέργειας και σχεδιάζει να παράγει το 80% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2026 για να αντικαταστήσει την παραγωγή με αέριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης