Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τουρκία: To φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχεται πλέον στα 710 bcm

Τουρκία: To φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχεται πλέον στα 710 bcm
Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία ανακάλυψε ένα νέο απόθεμα 58 bcm στο κοίτασμα Caycuma-1
Ο συνολικός όγκος φυσικού αερίου που ανακάλυψε η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχεται τώρα σε 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) μετά τον εντοπισμό ενός νέου κοιτάσματος και ένα προηγούμενο εύρημα αναθεωρήθηκε υψηλότερα, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα.

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία ανακάλυψε ένα νέο απόθεμα 58 bcm στο κοίτασμα Caycuma-1, επιπλέον της αναθεώρησης του εκτιμώμενου όγκου στο κοίτασμα Sakarya σε 652 bcm από τα προηγούμενα 540 bcm.

«Ως αποτέλεσμα της ανάλυσης των δεδομένων, έχουμε αναθεωρήσει το προηγουμένως δηλωμένο απόθεμα των 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε 652 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είχε ανοίξει 13 πηγάδια στο κοίτασμα Σακαριά.
«Με τη νέα μας ανακάλυψη στο Caycuma-1, το απόθεμα φυσικού αερίου μας στη Μαύρη Θάλασσα έχει αυξηθεί κατά 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα», είπε.

Ο Ερντογάν είπε τον περασμένο μήνα ότι η Τουρκία βρίσκεται σε καλό δρόμο για το κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya να συνδεθεί το 2023.Tη Δευτέρα δήλωσε ότι το νεοανακαλυφθέν κοίτασμα Caycuma-1 θα συνδεθεί με το κοίτασμα Sakarya και από εκεί με το εθνικό δίκτυο.

Η Τουρκία, η οποία έχει λίγο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν, καθώς και από τις εισαγωγές LNG από το Κατάρ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νιγηρία και την Αλγερία για το φυσικό της αέριο.

Ξεχωριστά, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατυπώσει την ιδέα της δημιουργίας ενός «κόμβου φυσικού αερίου» στην Τουρκία μετά τις εκρήξεις που κατέστρεψαν τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα και σταμάτησαν τις απευθείας πωλήσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης