Ενέργεια

Άφιξη του FSRU της Excelerate στη Φινλανδία - Το νέο έτος οι εμπορικές δραστηριότητες

Άφιξη του FSRU της Excelerate στη Φινλανδία - Το νέο έτος οι εμπορικές δραστηριότητες

Το FSRU Exemplar 150.900 cbm της Excelerate Energy έφτασε στη Φινλανδία και σύντομα θα ξεκινήσει να εξυπηρετεί το νεόκτιστο τερματικό Inkoo LNG που λειτουργεί από την Gasgrid

Το πλοίο, το οποίο μπορεί να παρέχει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως ικανότητα επαναεριοποίησης, θα εξυπηρετεί τη Φινλανδία και άλλα κράτη της Βαλτικής στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας που υπεγράφη με την αμερικανική εταιρεία LNG τον Μάιο.

Η Gasgrid είπε την περασμένη εβδομάδα ότι περίμενε το πλοίο να φτάσει στο Inkoo στις 25-28 Δεκεμβρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Τον Ιανουάριο οι εμπορικές δραστηριότητες

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο και η σύμβαση περιελάμβανε τις δομές και τα συστήματα προβλήτας και πρόσδεσης που απαιτούνται από το FSRU, καθώς και την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου μήκους 2,2 χιλιομέτρων.

Το Floating LNG Terminal Finland (FLTF), μια μονάδα της Gasgrid και ο φορέας εκμετάλλευσης του τερματικού σταθμού που βασίζεται στο FSRU, έχει ήδη προσκαλέσει τους συμμετέχοντες στην αγορά να υποβάλουν προσφορές για συνολικά επτά χρονοθυρίδες χωρητικότητας για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και επίσης για τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο περίοδος.

Η Gasgrid είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες στη μονάδα στα μέσα Ιανουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης