Ενέργεια

Andurand (hedge fund) : Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4% το 2023

Andurand (hedge fund) : Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4% το 2023
Tα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να εκτοπίσουν έως και 600.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 4% το επόμενο έτος, εάν ο κόσμος καταφέρει να βγει πλήρως από τους περιορισμούς του Covid, δήλωσε στο Bloomberg ο hedge fund manager Pierre Andurand. Ο Andurand αναφέρει σε ένα tweet ότι η ζήτηση πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί κατά 3 έως 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2023, βοηθούμενη από τη μετάβαση στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο.

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες αφού η Κίνα παρουσίασε τις πιο σαρωτικές αλλαγές στις αυστηρές οδηγίες της για τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των χαλαρωτικών απαιτήσεων δοκιμών και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Επιπλέον, τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19 αλλά έχουν μόνο ήπια ή καθόλου συμπτώματα επιτρέπεται πλέον να απομονώνονται στο σπίτι αντί να αναρρώνουν σε κεντρικά διαχειριζόμενες εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς, ένα τεράστιο νέο κύμα Covid στη χώρα έχει προκαλέσει αναταραχή στις αγορές και ανάγκασε τις τιμές του πετρελαίου να αντιστρέψουν την πορεία τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων υγείας Airfinity, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι πιθανώς πεθαίνουν κάθε μέρα από COVID-19 στην Κίνα, με την ανάλυση κινδύνου θνησιμότητας της εταιρείας να υποδηλώνει ότι 1,3 έως 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από την τρέχουσα επιδημία COVID-19 στη χώρα.

Ανάπτυξη των EV

Από την άλλη πλευρά, ο Andurand λέει ότι η ζήτηση πετρελαίου πιθανότατα θα περιοριστεί από την ταχεία ανάπτυξη του κλάδου των EV με τον αναλυτή να λέει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να εκτοπίσουν έως και 600.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Ο Eric Nuttall, συνεργάτης και ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Ninepoint Partners LP, δήλωσε στη Financial Post ότι οι τιμές του πετρελαίου θα επιστρέψουν στα 100 δολάρια ανά βαρέλι το 2023 συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής της Κίνας για μηδενικό Covid και τις συντονισμένες εκδόσεις SPR από πολλές κυβερνήσεις, δεν θα υπάρχουν πλέον το 2023. Σε συνδυασμό με τις κυρώσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, αυτό θα αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου. Έχει επίσης προβλέψει ότι ο ενεργειακός τομέας θα συνεχίσει να έχει καλύτερη απόδοση από άλλους τομείς της αγοράς λόγω της υψηλής ζήτησης σε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης