Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αφιέρωμα του CNBC στη Ρεβυθούσα: «Το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση»

Αφιέρωμα του CNBC στη Ρεβυθούσα: «Το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση»
Το αφιέρωμα έχει τίτλο, «Το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση»

Αποστολή στην Ρεβυθούσα πραγματοποίησε το αμερικανικό δίκτυο CNBC, κάνοντας αφιέρωμα με τίτλο, «Το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση».

Υπογραμμίζεται ο σημαντικός ρόλος που παίζει το LNG για την αντιμετώπιση του χειρότερου σεναρίου σε ό,τι αφορούσε τα ενεργειακά αποθέματα τον τρέχοντα κρίσιμο χειμώνα.

Για χρόνια, η Ευρώπη εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το αέριο του ρωσικού αγωγού. Αλλά όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία και η Ευρώπη δεν μπορούσε πλέον να υπολογίζει σε αυτές τις ροές φυσικού αερίου, στράφηκε στο LNG, που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ, την Αυστραλία και την Αλγερία.

Η Ευρώπη έχει καταφέρει με επιτυχία να γεμίσει τα αποθέματα του φυσικού αερίου στο 95% της δυναμικότητας, που σημαίνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα το φετινό χειμώνα. Όμως το τι θα συμβεί το χειμώνα του 2024 είναι διαφορετική ιστορία. Για αυτό και οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται υπό πίεση να δημιουργήσουν νέες υποδομές για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η επίσκεψη των Αμερικανών στη Ρεβυθούσα είχε στόχο την ενημέρωση του κοινού για το LNG.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης