Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φινλανδία: Το πρώτο FSRU άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στο δίκτυο

Φινλανδία: Το πρώτο FSRU άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στο δίκτυο
Οι πρώτες προμήθειες από τον τερματικό σταθμό Inkoo LNG  παραδόθηκαν στο φινλανδικό δίκτυο φυσικού αερίου στις 29 Δεκεμβρίου

Το FSRU Exemplar 150.900 cbm της Excelerate Energy, το οποίο εξυπηρετεί την εγκατάσταση εισαγωγής της Gasgrid στο Inkoo της Φινλανδίας, άρχισε να προμηθεύει εκ νέου αεριοποιημένο LNG στο δίκτυο ως μέρος της φάσης θέσης σε λειτουργία.

Οι πρώτες προμήθειες από τον τερματικό σταθμό Inkoo LNG που βασίζεται στο FSRU παραδόθηκαν στο φινλανδικό δίκτυο φυσικού αερίου στις 29 Δεκεμβρίου, μόλις μια ημέρα αφότου η Exemplar ολοκήρωσε τη νεόδμητη προβλήτα στο Inkoo, σύμφωνα με την Gasgrid.
Το FSRU είχε προηγουμένως φορτωθεί με LNG το οποίο θα χρησιμεύσει ως το αρχικό φορτίο θέσης σε λειτουργία για τον τερματικό σταθμό Inkoo.
Το φορτίο που προέρχεται από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο LNG της Excelerate μέσω μεταφοράς από πλοίο σε πλοίο με το FSRU Excelsior κοντά στο Γιβραλτάρ, είχε ανακοινώσει προηγουμένως η Excelerate.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η μονάδα της έχει υπογράψει συμφωνία για την πώληση όγκων θέσης σε λειτουργία και δικαιώματα επαναεριοποίησης κατά τη φάση της θέσης σε λειτουργία.
Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Excelerate Finland θα είναι σε θέση να παρέχει φυσικό αέριο σε κατάντη πελάτες στη Φινλανδία και σε άλλες χώρες της Βαλτικής, ανέφερε.

Εκτός από το μερικό φορτίο, το FSRU έλαβε επίσης το πρώτο φορτίο από δεξαμενόπλοιο LNG.
Ο μεταφορέας LNG 174.130 cbm, Isabella, που ανήκει στη Maran Gas και ναυλώθηκε από την Equinor, παρέδωσε ένα φορτίο την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα AIS που παρείχε η VesselsValue.

Η Isabella φόρτωσε στον τερματικό σταθμό LNG Sabine Pass της Cheniere στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Εμπορικές δραστηριότητες

Το FSRU Exemplar, το οποίο μπορεί να παρέχει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως δυναμικότητας επαναεριοποίησης, θα εξυπηρετεί τη Φινλανδία και άλλα κράτη της Βαλτικής στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας ναύλωσης που υπέγραψε η Gasgrid με την Excelerate τον Μάιο.

Η Gasgrid έχει μισθώσει το Exemplar μήκους 291 μέτρων και πλάτους 43 μέτρων για συνολικό κόστος 460 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Floating LNG Terminal Finland (FLTF), μια μονάδα της Gasgrid και ο φορέας εκμετάλλευσης του τερματικού σταθμού που βασίζεται στην FSRU, έχει ήδη προσκαλέσει τους συμμετέχοντες στην αγορά να υποβάλουν προσφορές για συνολικά επτά χρονοθυρίδες χωρητικότητας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και επίσης για τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο περίοδος.

Η Gasgrid αναμένει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες στη μονάδα στα μέσα Ιανουαρίου.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης