Ενέργεια

Γερμανία: «Λιγότερο τεταμένη» η κατάσταση του φυσικού αερίου λέει η ρυθμιστική αρχή

Γερμανία: «Λιγότερο τεταμένη» η κατάσταση του φυσικού αερίου λέει η ρυθμιστική αρχή

Η κατανάλωση μειώθηκε κατά 30% από τον μέσο όρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια

 

Η κατάσταση προμήθειας φυσικού αερίου της Γερμανίας είναι «λιγότερο τεταμένη» τώρα από ό,τι ήταν στις αρχές του χειμώνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας, αντανακλώντας τις ήπιες θερμοκρασίες και τα πλήρη επίπεδα αποθήκευσης που υποστηρίζουν την κορυφαία οικονομία της Ευρώπης .

Πολύ λιγότερο αέριο χρησιμοποιήθηκε την 52η ημερολογιακή εβδομάδα του 2022 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της υπηρεσίας Klaus Mueller πριν από την ανακοίνωση. Η κατανάλωση μειώθηκε κατά 30% από τον μέσο όρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

"Συνολικά, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων αξιολογεί την κατάσταση ως λιγότερο τεταμένη από ό,τι στην αρχή του χειμώνα. Η έλλειψη φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα γίνεται όλο και πιο απίθανη", ανέφερε την Πέμπτη στην έκθεσή της.

"Ωστόσο, μια επιδείνωση της κατάστασης εξακολουθεί να μην μπορεί να αποκλειστεί. Η οικονομική κατανάλωση φυσικού αερίου παραμένει σημαντική."

Τα σχόλια παρέχουν κάποια ανακούφιση μετά από μήνες αβεβαιότητας για τη γερμανική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από την ξαφνική διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου και τις υψηλότερες τιμές ενέργειας.

Τα επίπεδα αποθήκευσης βρίσκονται επί του παρόντος στο 90,72%, πολύ πάνω από το όριο του 40% που ο Mueller είπε ότι θα ήταν κρίσιμο στις αρχές Φεβρουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης