Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Βρετανία παρήγαγε ρεκόρ αιολικής ενέργειας το 2022

Η Βρετανία παρήγαγε ρεκόρ αιολικής ενέργειας το 2022
Κάλυψαν το 26,8% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας πέρυσι

Τα αιολικά πάρκα της Βρετανίας συνεισέφεραν ρεκόρ 26,8% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας το 2022, αν και τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου παρέμειναν η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας , σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου (NG.L) που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή.

Η Βρετανία έχει στόχο να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050, οι οποίες θα απαιτήσουν τεράστια κλίμακα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ο αιολική και η ηλιακή ενέργεια.

Το μερίδιο της αιολικής ενέργειας στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας το περασμένο έτος αυξήθηκε από το 21,8% το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς περισσότερα έργα αιολικής ενέργειας μπήκαν στο δίκτυο.

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο, Hornsea 2 από την ακτή του Γιορκσάιρ στη Βόρεια Θάλασσα, έγινε πλήρως λειτουργικό τον Αύγουστο του 2022.

Το αιολικό πάρκο μπορεί να παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσει περίπου 1,4 εκατομμύρια σπίτια.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου της Βρετανίας παρήγαγαν το 38,5% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας πέρυσι, από 37,8% το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Μίγμα ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας 2022

Βρετανἰα.png


Η άνοδος ήρθε καθώς η χώρα εισήγαγε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, με τις εισαγωγές να αποτελούν το 5,5% του συνόλου από το 10,3% το 2021.

Η Βρετανία εισάγει συνήθως ηλεκτρική ενέργεια από τη Γαλλία, αλλά φέτος με τα προβλήματα στον πυρηνικό στόλο της Γαλλίας, η ευρωπαϊκή χώρα, η οποία παραδοσιακά ήταν ένας μεγάλος εξαγωγέας ενέργειας , μετατράπηκε σε καθαρό εισαγωγέα το 2022.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης