Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η G7 εξετάζει δυο πλαφόν για τα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

Η G7 εξετάζει δυο πλαφόν για τα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα
Το πλαφόν στις τιμές των ανώτατων προϊόντων πετρελαίου είναι πιο περίπλοκο από το να τεθεί ένα όριο τιμής μόνο για το αργό

H G7 θα επιδιώξει τον ορισμό δυο πλαφόν στα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Reuters. Το πρώτο αφορά για προϊόντα που διαπραγματεύονται με premium έναντι του αργού πετρελαίου και το άλλο για εκείνα που διαπραγματεύονται με έκπτωση.

Ο εν λόγω συνασπισμός που αποτελείται από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συν την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εθνών εισήγαγε το πλαφόν των 60 δολ/βαρέλι για το ρωσικό αργό από τις 5 Δεκεμβρίου. Σε αυτό προστίθεται και το εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού μέσω θαλάσσης.

Τι προβλέπεται από τον Φεβρουάριο

Από τις 5 Φεβρουαρίου, ο συνασπισμός θα επιβάλει επίσης ανώτατα όρια τιμών σε ρωσικά προϊόντα, όπως το ντίζελ, η κηροζίνη και το μαζούτ, για να μειώσει περαιτέρω τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές ενέργειας και την ικανότητά της να χρηματοδοτήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ωστόσο, το πλαφόν στις τιμές των ανώτατων προϊόντων πετρελαίου είναι πιο περίπλοκο από το να τεθεί ένα όριο τιμής μόνο για το αργό, επειδή υπάρχουν πολλά προϊόντα πετρελαίου και η τιμή τους εξαρτάται συχνά από το πού αγοράζονται, παρά από το πού παράγονται, είπε αρμόδιος αξιωματούχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης