Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,7% για τον S&P, τις 3.995 (ΚΜΟ 200 ημ) βλέπει τεχνικά - Οι προβλέψεις Credit Suisse για τις αγορές

Wall: Άνοδος 0,7% για τον S&P, τις 3.995 (ΚΜΟ 200 ημ) βλέπει τεχνικά - Οι προβλέψεις Credit Suisse για τις αγορές

Οι 3.940 μονάδες πρώτη μεγάλη αντίσταση που θα ξαναδοκιμασθεί - Το bear market rally μπορεί να συνεχισθεί

 Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να στηρίζονται στο ράλι των αρχών του νέου έτους, ενώ αναμένουν οικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Dow Jones κέρδισε 187 μονάδες ή 0,56% στις 33.705 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,70% στις 3.919 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,74% στις 674,16 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,01% στις 10.742 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 1,1% τις πρώτες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης του 2023 έως τη Δευτέρα, κάτι που ορισμένοι λένε ότι είναι καλός οιωνός για το υπόλοιπο του έτους. Ο Nasdaq έχει σημειώσει ράλι τις τελευταίες ημέρες καθώς η αισιοδοξία σχετικά με την επιβράδυνση του πληθωρισμού ώθησε τους επενδυτές στις μετοχές της τεχνολογίας.

Η τεχνική εικόνα του S&P σύμφωνα με την Credit Suisse

wall1_10.JPG


O S&P φαίνεται ότι θα ξαναδοκιμάσει τις 3.940 μονάδες και αν τις σπάσει θα κινηθεί προς τις 3.995, όπου είναι και ο ΚΜΟ των 200 ημερών.
Η αγορά θα διορθώσει μέσα στο α΄τρίμηνο, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και από το επίπεδο των 4.100 μονάδων.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones ήταν αισιόδοξος για το χρηματιστήριο το πρωί της Τρίτης, λέγοντας ότι η Federal Reserve πιθανότατα δεν θα "κάμψει" την οικονομία, σταματώντας τις αυξήσεις επιτοκίων πριν γίνει αυτό. Ο Jones, είπε ότι υπήρχε τεράστια ζήτηση για μετοχές φέτος λόγω των επαναγορών μετοχών και των συγχωνεύσεων.

Οι επενδυτές μπήκαν στο νέο έτος ανησυχώντας ότι τα υψηλότερα επιτόκια της Fed θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Ωστόσο, πολλοί φαίνεται να στοιχηματίζουν ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται. Θα παρακολουθήσουν τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή που έρχονται την Πέμπτη 12/1 και τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών την Παρασκευή για τυχόν ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας ή σημάδια για το πώς η Fed θα προχωρήσει με τα επιτόκια.

«Πιθανότατα θα είμαστε σε αυτό το πολύ στενό εύρος και πιθανότατα χωρίς κατεύθυνση μέχρι να περάσουμε τουλάχιστον την Πέμπτη με την έκθεση ΔΤΚ και μετά την έναρξη της σεζόν κερδών, η οποία είναι επίσης αργότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence Capital Advisors. «Αυτή τη στιγμή, απλώς πιστεύω ότι η αγορά βρίσκεται στο μέσο της αναμονής για τα οικονομικά δεδομένα και της απορρόφησης μέρους της ομιλίας της Fed».


Οι προβλέψεις της Credit Suisse για τις αγορές

Πτωτικά  αναμένεται το σύνολο των χρηματιστηριακών δεικτών το α΄τριμηνο.

wall2_15.JPG



wall_3_1.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης