Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Oxford Economics - Arup: Στα 10,3 τρισ. δολ. ως το 2050 το κόστος των βιομηχανιών για μηδενικές εκπομπές

Oxford Economics - Arup: Στα 10,3 τρισ. δολ. ως το 2050 το κόστος των βιομηχανιών για μηδενικές εκπομπές
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όχι μόνο είναι δαπανηρά, αλλά προκαλούν ολοένα και περισσότερο αναταραχές σε όλο τον κόσμο

Στα 10,3 τρις. δολ. μπορεί να στοιχίσει στην παγκόσμια οικονομία ως το 2050, η στροφή των βιομηχανιών στις μηδενικές εκπομπές CO2. Αυτό αναφέρουν σε έκθεσή τους, η εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης Arup και η οικονομική συμβουλευτική εταιρεία Oxford Economics.

Από τους καύσωνες έως τις πλημμύρες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα όχι μόνο είναι δαπανηρά, αλλά προκαλούν ολοένα και περισσότερο αναταραχές σε όλο τον κόσμο, ωθώντας τις κυβερνήσεις και τις βιομηχανίες να επιδιώξουν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Oxford Economics, Adrian Cooper υπογράμμισε ότι «ως οικονομολόγοι, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με το γεγονός ότι ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής θα είναι δαπανηρός. Αλλά, αυτή η μετάβαση παρουσιάζει επίσης συναρπαστικές ευκαιρίες».

Τα δεδομένα των αναλύσεων και οι ευκαιρίες

Η ανάλυση έδειξε ότι οι αναδυόμενες νέες αγορές για αγαθά και υπηρεσίες ουδέτερα από άνθρακα που συμβάλλουν στην επίτευξη του μηδενικού στόχου της Συμφωνίας του Παρισιού θα έχουν αξία 10,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτό περιλαμβάνει την άμεση συνεισφορά στο ΑΕΠ της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της κατασκευής εξοπλισμού καθαρής ενέργειας, των ανανεώσιμων καυσίμων και της πράσινης χρηματοδότησης, συν τη δραστηριότητα που υποστηρίζεται σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού», ανέφερε η έκθεση.

Παράλληλα, καθώς οι βιομηχανίες στρέφονται προς την καθαρή ενέργεια εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης ενεργειακού εφοδιασμού, ότι οι επακόλουθες διαταραχές θα δημιουργήσουν νέες ανταγωνιστικές ευκαιρίες για εταιρείες που θα είναι σε θέση να προσαρμοστούν γρήγορα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.

Η Arup και η Oxford Economics διαπίστωσαν ότι η πράσινη μετάβαση θα οδηγούσε σε σημαντικά κέρδη παραγωγικότητας από τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής σε σύγκριση με «έναν κόσμο στον οποίο η κλιματική αλλαγή έχει αφεθεί ανεξέλεγκτη ή ανεπαρκώς αντιμετωπισμένη».

Ο επικεφαλής της Arup Global Strategy Skills, Brice Richard τόνισε ότι «αυτή η έκθεση δείχνει ότι η πράσινη μετάβαση δεν είναι επιβάρυνση για την παγκόσμια οικονομία, αλλά μια ουσιαστική ευκαιρία για να επιφέρει μια μεγαλύτερη και πιο περιεκτική ευημερία».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης