Ενέργεια

Γερμανία: Συνομιλίες με το Ιράκ για πιθανές εισαγωγές φυσικού αερίου

Γερμανία: Συνομιλίες με το Ιράκ για πιθανές εισαγωγές φυσικού αερίου

Συνάντηση Olaf Scholz με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Mohammed Shia al-Sudani στο Βερολίνο

 

Η Γερμανία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ιράκ για τη δυνατότητα εισαγωγής φυσικού αερίου από την πλούσια σε πετρέλαιο χώρα, δήλωσε ο καγκελάριος Olaf Scholz την Παρασκευή, καθώς το Βερολίνο προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας του για να αντικαταστήσει τη μείωση των ρωσικών αποστολών ορυκτών καυσίμων.

«Μιλήσαμε επίσης για πιθανές παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία και συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε στενή επαφή», είπε ο Scholz σε δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Mohammed Shia al-Sudani στο Βερολίνο.

Ο Scholz δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όγκους φυσικού αερίου που ελπίζει να εισάγει η Γερμανία από το Ιράκ.

Η Βαγδάτη έχει προσφέρει ευκαιρίες σε γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χρήση του φυσικού αερίου του Ιράκ και του φυσικού αερίου που παράγεται ως υποπροϊόν από την παραγωγή πετρελαίου, είπε ο al-Sudani, προσθέτοντας ότι το Ιράκ θέλει να παραδώσει αέριο στην Ευρώπη μέσω αγωγού που περνά από την Τουρκία.

Το Ιράκ συνεχίζει να απελευθερώνει μέρος του φυσικού αερίου που εξορύσσεται μαζί με το αργό πετρέλαιο επειδή δεν διαθέτει τις εγκαταστάσεις για να το μεταποιήσει σε καύσιμο για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγή.

Η Γερμανία, η οποία έπαιρνε το 55% των εισαγωγών φυσικού αερίου της από τη Ρωσία, επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις εισαγωγές LNG για να αποφύγει τη μεγάλη εξάρτηση από λίγους εξαγωγείς, μετά από συμφωνίες με το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης