Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ευρώπη διαθέτει πλέον 635 σταθμούς ανεφοδιασμού LNG - H πρωτιά της Γερμανίας

Η Ευρώπη διαθέτει πλέον 635 σταθμούς ανεφοδιασμού LNG - H πρωτιά της Γερμανίας
Η Γερμανία συνεχίζει να φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό σταθμών LNG για φορτηγά με 162 σταθμούς

Το ευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών τροφοδοσίας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για οχήματα έφτασε τα 635 πρατήρια, καθώς συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις υψηλές τιμές, σύμφωνα με την NGVA Europe.

Εκτός από 635 σταθμούς LNG, υπάρχουν 4159 σταθμοί ανεφοδιασμού CNG για οχήματα στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, η NGVA πρόσθεσε περίπου 50 σταθμούς ανεφοδιασμού LNG στη βάση δεδομένων της, κυρίως από τη Γερμανία.

23_39.jpg

Οι επιδόσεις των χωρών

Η Γερμανία συνεχίζει να φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό σταθμών LNG για φορτηγά με 162 σταθμούς, ακολουθούμενη από την Ιταλία με 130, δείχνουν τα στοιχεία. Επιπλέον, η Ισπανία διαθέτει 90 σταθμούς ανεφοδιασμού LNG, η Γαλλία 70, η Ολλανδία 33, η Σουηδία 28, το Βέλγιο 26, η Πολωνία 24, η Φινλανδία 15 και το Ηνωμένο Βασίλειο 14.

Ο αριθμός των σταθμών τροφοδοσίας LNG για φορτηγά έφτασε τους 600 σταθμούς πριν από περίπου τρεις μήνες, ενώ η NGVA Europe ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους ότι το δίκτυο τροφοδοσίας LNG είχε διπλασιάσει το μέγεθός του σε λιγότερο από δύο χρόνια, φτάνοντας το νέο ορόσημο των 500 σταθμών LNG.

Μερικοί από τους κύριους παράγοντες που επενδύουν στην ευρωπαϊκή παραγωγή βιο-LNG για προμήθεια στον τομέα των βαρέων μεταφορών είναι η Shell, η Scandinavian Biogas, η Gasum, καθώς και άλλες εταιρείες στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία κ.λπ. Η ισπανική Molgas έκανε επίσης μία από τις αξιοσημείωτες κινήσεις τον τελευταίο καιρό σε αυτήν την αγορά, αγοράζοντας ένα δίκτυο γαλλικών σταθμών ανεφοδιασμού LNG και CNG για φορτηγά από την Air Liquide.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης