Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Freeport: Αίτημα στην εποπτική Αρχή για την επανεκκίνηση των εξαγωγών LNG

Freeport: Αίτημα στην εποπτική Αρχή για την επανεκκίνηση των εξαγωγών LNG
H εταιρεία με έδρα το Χιούστον ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει τις επισκευές και τις αναβαθμίσεις στη μονάδα της.

Η Freeport ζήτησε έγκριση της εποπτικής Αρχής για την επανεκκίνηση των εξαγωγών LNG, επτά μήνες μετά τη διακοπή της δραστηριότητάς της λόγω έκρηξης.

Στο αίτημά της προς τη Federal Energy Regulatory Commission (FERC), η εταιρεία με έδρα το Χιούστον ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει τις επισκευές και τις αναβαθμίσεις στη μονάδα της.

Μετά τη βλάβη στην μονάδα τον Ιούνιο, η εταιρεία σχεδίαζε αρχικά την επανεκκίνησή της τον Οκτώβριο, αλλά υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις. Μάλιστα, σχεδίαζε την αρχική επανεκκίνηση της εγκατάστασης υγροποίησης το δεύτερο εξάμηνο του Ιανουαρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BP, η Jera, η Osaka Gas, η SK E&S, καθώς και η TotalEnergies έχουν μακροχρόνιες συμβάσεις με τη Freeport LNG. Εκτός από τα τρία τρένα, η Freeport LNG σχεδιάζει επίσης να προσθέσει άλλη μια μονάδα παραγωγής χωρητικότητας 5 mtpa, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη τελική επενδυτική απόφαση. Τον Οκτώβριο, οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας των ΗΠΑ ενέκριναν το αίτημα της Freeport LNG για παράταση 26 μηνών για την κατασκευή του τέταρτου τρένου υγροποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης