Ενέργεια

Φουντώνει το ενδιαφέρον της Ασίας για την αγορά LNG - Σημαντική αύξηση των παραγγελιών

Φουντώνει το ενδιαφέρον της Ασίας για την αγορά LNG - Σημαντική αύξηση των παραγγελιών
Οι ασιατικές τιμές LNG την περασμένη εβδομάδα ήταν 19,50 δολ/mmBTU

Οι εταιρείες ενέργειας στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας επιστρέφουν στην αγορά φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς οι τιμές έχουν πέσει σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με το Reuters.

Χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία και το Μπαγκλαντές απέχουν από αυτή την συνθήκη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ η Ευρώπη έχει στραφεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα στις ρωσικές προμήθειες.

Παράλληλα, οι ασιατικές τιμές LNG την περασμένη εβδομάδα ήταν 19,50 δολ/mmBTU και έπεσαν πρώτη φορά κάτω από τα 20 δολ. που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Εν μέσω της πτώσης των τιμών, η κρατική Rupantarita Prakritik Gas Company Ltd (RPGCL) του Μπαγκλαντές εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα διαγωνισμό αγοράς για ένα φορτίο LNG για παράδοση στα τέλη Φεβρουαρίου. Αξιωματούχοι της εθνικής εταιρείας φυσικού αερίου της χώρας Petrobangla δήλωσαν σήμερα (1/2) ότι σχεδιάζει να αγοράσει 10 έως 12 φορτία LNG από την αγορά spot μέχρι τον Ιούνιο, ανατρέποντας την απόφαση της κυβέρνησης πέρυσι να σταματήσει τις εν λόγω αγορές τον Ιούλιο μετά την εκτίναξη των τιμών.

1333_2.JPG


Η PTT της Ταϊλάνδης έχει επίσης εκδώσει διαγωνισμούς αναζητώντας συνολικά 12 φορτία LNG που θα παραδοθούν μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, ενώ η GAIL Ltd και η Petronet της Ινδίας αναζήτησαν φορτία για παράδοση Φεβρουαρίου.Οι τιμές παραμένουν υψηλότερες από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει δεύτερες σκέψεις για αγοραστές των αναδυόμενων αγορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης