Τελευταία Νέα

ΜοU μεταξύ Baker Hughes - FFI σε πράσινο υδρογόνο, αμμωνία και γεωθερμία

ΜοU μεταξύ Baker Hughes - FFI σε πράσινο υδρογόνο, αμμωνία και γεωθερμία
Οι δυο εταιρείες θα διερευνήσουν από κοινού πιθανές ευκαιρίες για την υιοθέτηση νέων τεχνολογικών λύσεων για έργα πράσινου υδρογόνου, πράσινης αμμωνίας και γεωθερμίας

Η εταιρεία ενεργειακής τεχνολογίας Baker Hughes υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την Fortescue Future Industries (FFI), θυγατρική της αυστραλιανής εταιρείας σιδηρομεταλλεύματος Fortescue Metals Group, για συνεργασία στην απαλλαγή της βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Στο πλαίσιο του εν λόγω μνημονίου, η Baker Hughes και η FFI θα διερευνήσουν από κοινού πιθανές ευκαιρίες για την υιοθέτηση νέων τεχνολογικών λύσεων για έργα πράσινου υδρογόνου, πράσινης αμμωνίας και γεωθερμίας.

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη υδρογόνου και αμμωνίας, η Baker Hughes θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της, όπως επίσης και για τη γεωθερμία. Η FFI και η Baker Hughes μοιράζονται φιλοδοξίες για τον μετασχηματισμό και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο Lorenzo Simonelli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Baker Hughes.

«Το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών μας μπορεί να βοηθήσει να τοποθετηθούν και οι δύο εταιρείες στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το FFI στις φιλοδοξίες του για ένα πιο βιώσιμο μέλλον» συμπλήρωσε.

Από πλευράς Fortescue Future Industries, ο CEO Mark Hutchinson πρόσθεσε ότι: « Υπάρχει τεράστια ζήτηση για πράσινο υδρογόνο και πράσινη ενέργεια και οι λύσεις μηχανικής όπως αυτές που πρωτοστάτησε η Baker Hughes είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της προσφοράς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε μια μεγάλη και γεμάτη σειρά έργων που θα βοηθήσουν τις βιομηχανίες και τον κόσμο να απεξαρτηθούν από τα ορυκτά καύσιμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης