Διεθνή

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Πάνω από 4.800 νεκροί

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Πάνω από 4.800 νεκροί
Κραυγές αγωνίας ανθρώπων ακόμη θαμμένων στα ερείπια γέμιζαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη

Ομάδες διάσωσης εργάζονται ασταμάτητα τα ξημερώματα της Τρίτης για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίων στη νότια Τουρκία, καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον καταστροφικό σεισμό μια ημέρα νωρίτερα ανήλθε σε πάνω από 3.380. Μαζί με τους περισσότερους από 1.600 νεκρούς στη Συρία, το σύνολο ανέρχεται ήδη σε σχεδόν 5.000 νεκρούς στις δύο χώρες.

Κραυγές αγωνίας ανθρώπων ακόμη θαμμένων στα ερείπια γέμιζαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, καθώς συγγενείς αδυνατούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα και τον φόβο για τους δικούς τους. Τα σωστικά συνεργεία ζητούσαν αγωνιωδώς ησυχία για να αφουγκραστούν κάθε σημάδι ζωής κάτω από τα άπειρα ερείπια.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε την Τουρκία και τη γειτονική Συρία νωρίς τη Δευτέρα, γκρεμίζοντας ολόκληρες πολυκατοικίες, καταστρέφοντας νοσοκομεία και αφήνοντας χιλιάδες άλλους ανθρώπους τραυματίες ή άστεγους. Ακολούθησαν μια δόνηση 7,7 βαθμών και πολύ ισχυροί μετασεισμοί, άνω των 6 Ρίχτερ. Συνολικά από τις 3.18 π.μ. ώρα Ελλάδος της Δευτέρας έχουν καταγραφεί πάνω από 100 σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ στην περιοχή.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης