Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος σε Τουρκία, Συρία - Μεγαλώνει ραγδαία ο αριθμός των νεκρών

Χάος σε Τουρκία, Συρία - Μεγαλώνει ραγδαία ο αριθμός των νεκρών
Περίπου 6.500 κτήρια έχουν καταρρεύσει, ολόκληρες περιοχές πόλεων έχουν ισοπεδωθεί
Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έχει φτάσει σε Τουρκία και Συρία καθώς τέσσερα 24ωρα μετά τον φονικό διπλό σεισμό των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ που έπληξε τις δύο χώρες τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, ξεθωριάζουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια των χιλιάδων κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως σταματά το έργο των σωστικών συνεργείων, απλά μειώνονται δραματικά οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων.
Ο απολογισμός είναι τραγικός.
Οι νεκροί έχουν ήδη ξεπεράσει τους 21.600, αριθμός που εκτιμάται πως θα εκτιναχθεί τα επόμενα 24ωρα, καθώς υπολογίζεται πως κάτω από τα συντρίμμια των περίπου 6.500 κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον 184.000 άνθρωποι.
Οι τραυματίες - μόνο στην Τουρκία - προσεγγίζουν τους 75.000.

Εξίσου δραματικές όμως είναι οι συνθήκες και για εκατομμύρια πολίτες που έχουν μείνει άστεγοι, αβοήθητοι, χωρίς τροφή, χωρίς χρήματα και υπό δριμύ ψύχος με θερμοκρασίες που κυμαίνονται πολύ κάτω από το μηδέν.
Μάλιστα ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να υπάρξουν περισσότερα θύματα αν δεν υπάρξει άμεσα βοήθεια σε όλες εκείνες τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που διαμένουν στην ύπαιθρο χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωση της όπως τροφή, νερό και θέρμανση.
Η τραγωδία δεν έχει προηγούμενο στη βόρεια Συρία, η οποία για περισσότερο από μια δεκαετία, βιώνει τα αδιέξοδα του πολύνεκρου εμφύλιου πολέμου, αλλά και στην Τουρκία όπου η οργή και ο θυμός για τον πρόεδρο Erdogan ξεχειλίζουν, κυρίως λόγω της αδυναμίας του τουρκικού κράτους να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα την φυσική αυτή καταστροφή.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης