Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κροατία: Έλαβε το 54ο φορτίο LNG το FSRU Krk - Τα δεδομένα των αποστολών

Κροατία: Έλαβε το 54ο φορτίο LNG το FSRU Krk - Τα δεδομένα των αποστολών
Tο κροατικό FSRU λαμβάνει κυρίως όγκους LNG από τις ΗΠΑ

Το 54ο φορτίο LNG από τον Ιανουάριο του 2021 έλαβε το FSRU του Krk της Κροατίας, σύμφωνα με το lngprime. Ειδικότερα, το BW Magnolia 173.400 cbm κατασκευής 2020 έφτασε στο FSRU 140.000 cbm στις 6 Φεβρουαρίου και αναχώρησε από τη μονάδα την επόμενη μέρα.

Σημειώνεται ότι το κροατικό FSRU λαμβάνει κυρίως όγκους LNG από τις ΗΠΑ, αλλά πρόσφατα υποδέχθηκε το πρώτο της φορτίο και από τη Μοζαμβίκη. Έλαβε επίσης αποστολές από την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο και επαναφορτώσεις από τη Δουνκέρκη, το Zeebrugge και τη Βαρκελώνη.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ζήτηση LNG αυξήθηκε τους τελευταίους 12 μήνες καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια και να αντικαταστήσουν το ρωσικό αέριο μέσω των αγωγών. Λόγω της υψηλής ζήτησης, η Κροατία αποφάσισε επίσης να αυξήσει περαιτέρω τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG που βασίζεται στο FSRU.

Η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού θα ανέλθει στα 6,1 bcm και το έργο επέκτασης θα κοστίσει περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ (193 εκατομμύρια δολάρια) και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου αγωγού από το Zlobin στο Bosiljevo.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης