Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ρουμανία: Μεγάλη επένδυση για φωτοβολταϊκά στις στέγες σε βιομηχανικά κτίρια

Ρουμανία: Μεγάλη επένδυση για φωτοβολταϊκά στις στέγες σε βιομηχανικά κτίρια
Το πρώτο στάδιο του έργου θα καλύψει 250.000 m2 βιομηχανικών πάρκων, με συνολική εγκατάσταση 40 MW φωτοβολταϊκών.

Η Telsa 50Hz υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης βιομηχανικών ακινήτων, την Element Industrial (ELI), για το σχεδιασμό και την κατασκευή φωτοβολταϊκών σε στέγες σε όλα τα κτίριά της στην Ρουμανία για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με το PV-Europe, το πρώτο στάδιο του έργου θα καλύψει 250.000 m2 βιομηχανικών πάρκων, με συνολική εγκατάσταση 40 MW φωτοβολταϊκών.

Με κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση να παρέχει ανεξάρτητη επιτόπια παραγωγή ενέργειας για βιομηχανικά πάρκα ELI, η εταιρεία θα επωφεληθεί από την αυξημένη ανεξαρτησία του δικτύου και την ποιότητα ισχύος, ενώ θα μειώσει σημαντικά την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τους ενοικιαστές. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα, δεδομένης της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη. Η μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια θα μειώσει επίσης σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των εργασιών της ELI.

30% κατανάλωση από πράσινη ενέργεια

«Αυτή η συνεργασία αντανακλά τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου χαρτοφυλακίου που θα επιτρέπει στους ενοικιαστές μας να καλύπτουν τουλάχιστον το 30% της κατανάλωσής τους από πράσινη ενέργεια», λέει ο Andrei Jerca, Διευθύνων Σύμβουλος της Element Industrial.

«Είναι επίσης μια σημαντική δέσμευση από την πλευρά μας προς την πράσινη, βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα, που θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους κατόχους μας. Η στρατηγική εστιάζει  στις ανάγκες των πελατών μας όσον αφορά την προβλεψιμότητα των επιχειρήσεων, το χαμηλότερο κόστος πληρότητας και την ανάπτυξη αληθινών επιχειρηματικών κοινοτήτων στα βιομηχανικά μας πάρκα. Η συνεργασία μας με την Tesla 50Hz είναι αμοιβαία, καθώς και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες επιχειρηματικές αρχές και προσεγγίσεις», προσθέτει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης