Διεθνή

Σεισμός Τουρκία - Συρία: Στους 40.000 οι νεκροί

Σεισμός Τουρκία - Συρία: Στους 40.000 οι νεκροί
Επέστρεψε στην Ελλάδα η ΕΜΑΚ - Λέκκας: Δεν επηρεάζει ο σεισμός την χώρα μας
Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από τους καταστροφικούς σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, με το χάος και στις δύο χώρες να παραμένει.
Το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τα περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους (13,5 εκατομμύρια στην Τουρκία και 5,5 εκατομμύρια στη Συρία) που έχουν επηρεαστεί από τους σεισμούς είτε γιατί έχουν μείνει άνεργοι είτε άστεγοι, είναι άγνωστο.

Η καταστροφή δεν έχει προηγούμενο καθώς ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί μια και δεκάδες χιλιάδες είναι τα κτήρια που είτε έχουν καταρρεύσει είτε έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα να κατοικηθούν.
Επισήμως οι νεκροί προσεγγίζουν τους 40.000, αριθμός που θα αυξηθεί και άλλο τις επόμενες ημέρες, καθώς εκτιμάται πως χιλιάδες ακόμα άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, τη στιγμή μάλιστα που τα σωστικά συνεργεία αρχίζουν σταδιακά να αποχωρούν μια και πλέον οι ελπίδες για επιζώντες μηδενίζονται.
 
Την ίδια στιγμή, αρχίζουν και διατυπώνονται φόβοι για την εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων, όπως για παράδειγμα επιδημία χολέρας, στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης