Χρηματιστήριο & Αγορές

Wood: Χρονιά υψηλών επιδόσεων για τις ελληνικές τράπεζες

Wood: Χρονιά υψηλών επιδόσεων για τις ελληνικές τράπεζες
Οδηγός της υπεραπόδοσης των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τη Wood, είναι τα επιτοκιακά έσοδα (NII)
Οι ελληνικές τράπεζες σημειώνουν άνοδο 32% από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη (SX7E +19% ytd).
Το χάσμα αποτίμησης έχει μειωθεί, αλλά οι ελληνικές τράπεζες, κατά την άποψη της Wood, δεν εμφανίζουν τις πραγματικές αξίες τους.
Κατά μέσο όρο, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με P/E της τάξης του 6x για το 2023 (discount της τάξης του 25% έναντι των ομοειδών τους) και P/TBV της τάξης του 0,6x (discount της τάξης του 10%).
Δεδομένης της ισχυρής ελληνικής ανάκαμψης, του θετικού αντίκτυπου από την αύξηση των επιτοκίων, της υγιούς ανάπτυξης των επιχειρηματικών δανείων και των ευνοϊκών τάσεων στην ποιότητα του ενεργητικού, η Wood αναμένει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν αυτή την υπεραπόδοση.
 
Έτσι, παραμένουν οι συστάσεις για αγορά όλων των τραπεζών, αλλά θέτει την Alpha Bank (νέα τιμή στόχος στα 1,80 ευρώ, από 1,50 ευρώ προηγουμένως) και την Τράπεζα Πειραιώς (νέα τιμή στόχος στα 3,40 ευρώ, από 2,50 ευρώ προηγουμένως) ως τις κορυφαίες επιλογές της, λόγω των μεγαλύτερων εκπτώσεων έναντι των ομοειδών τους.
Ειδικότερα, εκτός της Alpha Bank και της Πειραιώς, η Wood έχει τιμή στόχο για τη Eurobank στο 1,80 ευρώ (από 1,50 ευρώ προηγουμένως) και για την Εθνική στα 6,20 ευρώ (από 5,20 ευρώ προηγουμένως).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης