Τελευταία Νέα
Ενέργεια

BOTAS: Aζερικό πετρέλαιο φεύγει από το Τζεϊχάν για πρώτη φορά μετά τους σεισμούς

BOTAS: Aζερικό πετρέλαιο φεύγει από το Τζεϊχάν για πρώτη φορά μετά τους σεισμούς

Ο ιρακινός αγωγός αργού πετρελαίου προς το Τζεϊχάν επανέλαβε τις ροές στις 7 Φεβρουαρίου

Το πλοίο Nordlotus απέπλευσε από τον κόμβο εξαγωγής πετρελαίου της Τουρκίας Τζεϊχάν φορτωμένο με αζερικό αργό τη Δευτέρα, η πρώτη αποστολή μετά τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή στις 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που επικαλείται το Reuters.

Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 682.500 βαρέλια πετρελαίου και ξεκίνησε τη φόρτωση στις 12 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα η τουρκική κρατική ενεργειακή εταιρεία BOTAS.

Το Alfa Baltica ήταν επίσης σε μια προβλήτα στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Botas Ceyhan τη Δευτέρα και φόρτωνε αργό πετρέλαιο του Αζερμπαϊτζάν.

Οι σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία σταμάτησαν τις επιχειρήσεις στο Τζεϊχάν, το οποίο λαμβάνει προμήθειες αργού από το βόρειο Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν.

Η φόρτωση αζερικού πετρελαίου στο Τζεϊχάν συνεχίστηκε την Κυριακή, δήλωσε εκπρόσωπος της BP. Η εταιρεία κήρυξε ανωτέρα βία στις φορτώσεις αζερικού αργού από το Τζεϊχάν στις 8 Φεβρουαρίου.

Ο ιρακινός αγωγός αργού πετρελαίου προς το Τζεϊχάν επανέλαβε τις ροές αργά στις 7 Φεβρουαρίου, όταν φορτώθηκε το ιρακινό αργό για πρώτη φορά μετά τους σεισμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης