Διεθνή

Στα συντρίμμια Τουρκίας, Συρίας 100.000 άνθρωποι, υπάρχουν 1.000 ζωντανοί

Στα συντρίμμια Τουρκίας, Συρίας 100.000 άνθρωποι, υπάρχουν 1.000 ζωντανοί
Τουλάχιστον 211.000 κτήρια έχουν κριθεί ακατάλληλα στην Τουρκία
Εκτιμήσεις για την ύπαρξη 100.000 ανθρώπων στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν στην Τουρκία, ανάμεσα στους οποίους εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα ζωντανοί, ενδεχομένως και 1.000 άνθρωποι, διατυπώνει ο Τούρκος σεισμολόγος, Övgün Ahmet Ercan, ο οποίος απευθύνει έκκληση να σταματήσουν οι εργασίες των βαρέων οχημάτων για την απομάκρυνση των μπαζών.
Πάντως, οι αρχές τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία είναι αντιμέτωπες με μια δύσκολη εξίσωση καθώς την ίδια στιγμή διατυπώνονται έντονες ανησυχίες και φόβοι για την εξάπλωση ασθενειών και επιδημιών από τους νεκρούς που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.
Επιπλέον, υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι πολλά αντικείμενα, όπως πλαστικά, μέταλλα, γυαλιά, μονωτικά, αμίαντος και άλλες χημικές ουσίες που διασκορπίζονται από τα κτήρια που έχουν καταρρεύσει, είναι τοξικά και επικίνδυνα υλικά για την υγεία και το περιβάλλον, τα οποία εάν περάσουν σε υγροτόπους, γεωργικές περιοχές και χαράδρες θα υπάρξουν μελλοντικά θάνατοι – π.χ. από καρκίνο – λόγω των μολυσμένων τροφίμων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης