Ενέργεια

Putin: H ασιατική ζήτηση για φυσικό αέριο θα απογειώσει την Gazprom

Putin: H ασιατική ζήτηση για φυσικό αέριο θα απογειώσει την Gazprom

 Οι προσπάθειες της Δύσης να βλάψουν την εταιρεία θα αποτύχουν δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος

 

Ο πρόεδρος Vladimir Putin επαίνεσε την Παρασκευή τον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου, δεσμευόμενος ότι η Gazprom θα ανακάμψει παρά τις προσπάθειες της Δύσης να μειώσει την επιρροή της καθώς η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί στην Ασία.

Από τότε που ο Vladimir Putinέστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου στον κόσμο αντιμετώπισε απότομα χαμηλότερες πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη καθώς η Δύση προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια και να μειώσει τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού.

Η Gazprom, η οποία κατέχει περίπου το 15% των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου και απασχολεί περίπου 490.000 άτομα, είναι μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες της Ρωσίας.

Ο Putin τόνισε ότι ολόκληρη η Ρωσία είναι περήφανη για την Gazprom, η οποία ιδρύθηκε ως μετοχική εταιρεία πριν από 30 χρόνια από τα περιουσιακά στοιχεία του σοβιετικού υπουργείου φυσικού αερίου όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση.

«Παρά τον αθέμιτο –για να το πω ωμά– ανταγωνισμό, τις άμεσες προσπάθειες από το εξωτερικό να εμποδίσουν και να περιορίσουν την ανάπτυξή της, η Gazprom προχωρά μπροστά, εγκαινιάζοντας νέα έργα», είπε ο Putin στον διευθύνοντα σύμβουλο Alexei Miller μέσω βίντεο.

Κατανάλωση

«Τα προηγούμενα 30 χρόνια, η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου είχε σχεδόν διπλασιαστεί και στα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, θα προσθέσει τουλάχιστον άλλο 20%, και ίσως περισσότερο», είπε ο Vladimir Putin.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Ευρώπη, που αποτελούσε τη βασική πηγή εσόδων της, μειώθηκαν απότομα πέρυσι, φτάνοντας τα σοβιετικά χαμηλά εν μέσω πολιτικών επιπτώσεων από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και καθώς ο αγωγός Nord Stream υπέστησε ζημιές από μυστηριώδεις εκρήξεις.

«Στη λεγόμενη μεταβατική περίοδο, η ζήτηση θα είναι τεράστια. Επιπλέον, πάνω από το ήμισυ αυτής της αύξησης θα προέλθει από τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, πρώτα από όλα, φυσικά, από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, λαμβάνοντας υπόψη τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης