Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία Equinor και EnBW για κοινά υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Γερμανία

Συνεργασία Equinor και EnBW για κοινά υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Γερμανία

Η Γερμανία αύξησε τον εθνικό στόχο της ανανεώσιμης ενέργειας στο 80% της παραγωγής ενέργειας έως το 2030

 

Η νορβηγική Equinor και ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος EnBW σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Παρασκευή.

Η Γερμανία, η οποία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα, τον Νοέμβριο αύξησε τον εθνικό στόχο της ανανεώσιμης ενέργειας στο 80% της παραγωγής ενέργειας έως το 2030 και στοχεύει να επιταχύνει τις χερσαίες αιολικές εγκαταστάσεις σε πάνω από 12 γιγαβάτ (GW) ετησίως έως το 2025.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με έναν ισχυρό εταίρο όπως η Equinor και να συνδυάζουμε τα μεμονωμένα πλεονεκτήματα των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη της γερμανικής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας», δήλωσε ο Michael Class, επικεφαλής ανάπτυξης χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της EnBW.

Δημοπρασίες

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή Bundesnetzagentur σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημοπρασίες τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, προσφέροντας στις ενεργειακές εταιρείες την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορά για εκτάσεις για την κατασκευή συνδυασμένης υπεράκτιας αιολικής ισχύος 8,8 GW.

Η Equinor, ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, λειτουργεί και αναπτύσσει υπεράκτια αιολικά πάρκα, μεταξύ άλλων, στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πολωνία και τη Νορβηγία, διαθέτοντας ισχυρή παρουσία στη Βόρεια Θάλασσα και την περιοχή της Βαλτικής.
Η EnBW σχεδιάζει η εγκατεστημένη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να αντιπροσωπεύει το 50% του χαρτοφυλακίου παραγωγής της έως το τέλος του 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης