Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης-Μπλίνκεν: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα -Το ευχαριστώ του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τη βοήθεια στην Τουρκία

Μητσοτάκης-Μπλίνκεν: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα -Το ευχαριστώ του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τη βοήθεια στην Τουρκία
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε στον πρωθυπουργό την εκτίμησή του για τη στήριξη χωρίς αστερίσκους που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία
Στη σημασία της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Άντονι Μπλίνκεν κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα (20/2).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τις συνομιλίες έγινε μία συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδό τους ενόψει και της έναρξης του Δ’ Γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, και συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνσή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπλίνκεν αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή, ευρωπαϊκά και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε στον πρωθυπουργό την εκτίμησή του για τη στήριξη χωρίς αστερίσκους που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και υπογράμμισε τον ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα εδώ:

https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-mplinken-asfaleia-anatoliki-mesogeio

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης