Παρενέργειες

Επιφυλακτικές οι αγορές παρά τα καλά PMI - Διορθώσεις βλέπουν Bofa και JP Morgan

Επιφυλακτικές οι αγορές παρά τα καλά PMI - Διορθώσεις βλέπουν Bofa και JP Morgan

Συνεχίζεται η επιφυλακτικότητα των διεθνών αγορών με τα futures του S&P να υποχωρούν στις 4.040 μονάδες, δοκιμάζοντας τον ΚΜΟ των 23 μηνών, ενώ ο DAX έχει ξεκινήσει στο -1%. Το PMI στη Γερμανία επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Φεβρουάριο στο 51,1 από 49,9 τον Ιανουάριο, υψηλότερα των εκτιμήσεων 50,4 που είχαν οι αναλυτές. Ήταν ο πρώτος μήνας μετά τον Ιούνιο του 2022 που ξεπέρασε το όριο των 50. Αντίστοιχα, για τον τομέα των Υπηρεσιών, ήταν στο 51,3 έναντι 50,7 τον Ιανουάριο, ενώ στη βιομηχανία ήταν 46,5 έναντι 47,3 εκτιμήσεων για 48. Αυτή προφανώς είναι και η αιτία της πτώσης του DAX σήμερα 21/2.

Στην Ευρώπη, ο σύνθετος Δείκτης του PMI για την Ευρωζώνη είναι στο 52,3 τον Φεβρουάριο έναντι 50,3 τον Ιανουάριο και 50,6 των εκτιμήσεων. Καλύτερος για τις υπηρεσίες, χειρότερος για την βιομηχανία.

Οι Αμερικανοί Fund Managers από Bofa και JP Morgan θεωρούν (Bloomberg) ότι το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών δεν μπορεί να συνεχιστεί και ειδικά ο Savova (Bofa) προβλέπει διορθωτική κίνηση.

H ελληνική αγορά δείχνει από την άλλη πλευρά τη δυναμική της τις τελευταίες μέρες. Η πορεία όμως των ξένων αγορών δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΜΟΗ και Βιοχάλκο παραμένουν στο επίκεντρο, διαθέτοντας σημαντικά περιθώρια παρά την πρόσφατη άνοδό τους.

Εντός των ημερών θα δημοσιοποιηθούν και τα FED minutes, που θα δείξουν την κατεύθυνση Powell για την πορεία της Wall.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης