Περιβάλλον

Παράταση έως 30 Απριλίου στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές μελέτες σε περιοχές Natura 2000

Παράταση έως 30 Απριλίου στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές μελέτες σε περιοχές Natura 2000
Οι Ε.Π.Μ. θα καθορίσουν το θεσμικό πλαίσιο οριοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, δίδεται παράταση έως τις 30 Απριλίου στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ.), που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» των Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μέρους) και των Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Γρεβενών (ανατολικό και δυτικό τμήμα).

Οι Ε.Π.Μ. θα καθορίσουν το θεσμικό πλαίσιο οριοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας, με σαφείς όρους και κανόνες για τις χρήσεις γης και την οικονομική και ανθρωπογενή δραστηριότητα στις προστατευόμενες περιοχές.

Η παράταση στη διαβούλευση δίνεται, ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφέρουν τις απόψεις τους και να κάνουν βελτιωτικές προτάσεις.

Η δημόσια διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  https://ypen.gov.gr/diavouleusi, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης