Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον Nasdaq και πτώση 0,15% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον Nasdaq και  πτώση 0,15% για τον S&P

83 μονάδες υποχώρησε ο Dow

 

Σχετικά Άρθρα
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της Federal Reserve, αναζητώντας ενδείξεις για την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας ενάντια στον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones υποχώρησε 83 μονάδες ή 0,25% στις 33.046 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,15% στις 3.991 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,7% στις 637,36 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,13% στις 11.507 μονάδες

Τα πρακτικά έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε «πολύ πάνω» από τον στόχο του 2% της Fed, προσθέτοντας ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι «πολύ σφιχτή, συμβάλλοντας στις συνεχιζόμενες ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές».

Οι αξιωματούχοι της Fed σημείωσαν επίσης ότι «τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ελήφθησαν τους τελευταίους τρεις μήνες έδειξαν μια ευπρόσδεκτη μείωση του μηνιαίου ρυθμού των αυξήσεων των τιμών, αλλά τόνισαν ότι θα απαιτηθούν σημαντικά περισσότερα στοιχεία προόδου σε ένα ευρύτερο φάσμα τιμών για να είμαστε σίγουροι ότι ο πληθωρισμός ήταν σε συνεχή καθοδική πορεία», αναφέρουν τα πρακτικά.

Τα πρακτικά δημοσιεύθηκαν αφού ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις James Bullard προειδοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη ότι ο αγώνας της κεντρικής τράπεζας ενάντια στον πληθωρισμό απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, φόβισε τους επενδυτές την Τρίτη και ώθησε τις μετοχές στη χειρότερη μέρα του 2023.

Ο επικεφαλής επενδύσεων του Ομίλου Bahnsen, David Bahnsen, δήλωσε ότι η απόσυρση της αγοράς τις τελευταίες ημέρες είναι μια «άμεση απάντηση» στην αύξηση των επιτοκίων και πρόσθεσε ότι «ενώ η υποχώρηση της αγοράς τις τελευταίες ημέρες μπορεί να φαινόταν ξαφνική και σημαντική, πιστεύουμε ότι ήταν πράγματι ήπια και απολύτως αναμενόμενη, δεδομένου του ξαφνικού και σημαντικού ράλι της αγοράς που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο».

Οι μετοχές της Palo Alto Networks σημείωσαν άνοδο 12% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας αύξησε τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη της . Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν 4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης