Γιατί καθυστερεί η εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

Γιατί καθυστερεί η εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής
Τι αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής στις 23/2

Στην αναζήτηση του βέλτιστου τρόπου χρηματοδότησης της εξαγοράς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής βρίσκεται ο αυστραλιανός όμιλος First Sentier, σημειώνουν πηγές που παρακολουθούν την πορεία της σχετικής συμφωνίας
Γιατί καθυστερεί η εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής
Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει να εκπονήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ύψους άνω των 6 δισ., έως το 2029.

Στην αναζήτηση του βέλτιστου τρόπου χρηματοδότησης της εξαγοράς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής βρίσκεται ο αυστραλιανός όμιλος First Sentier, σημειώνουν πηγές που παρακολουθούν την πορεία της σχετικής συμφωνίας. Παράλληλα επισημαίνουν ότι αυτό που είναι ξεκάθαρο και σαφές μέχρι και σήμερα είναι η ισχυρή βούληση των Αυστραλών επενδυτών να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμφωνία. Ωστόσο, η πολυπλοκότητά της είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η υπογραφή της.

Αλλωστε πρόκειται για μια συμφωνία, η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει να εκπονήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ, έως το 2029. Παράλληλα, όπως φαίνεται, οι Αυστραλοί θέλησαν πρώτα να έρθουν σε συμφωνία με τη διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μετά να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για τη χρηματοδότηση αυτής, γεγονός που έχει δημιουργήσει επιπλέον καθυστέρηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/economy/562292959/giati-kathysterei-i-exagora-tis-terna-energeiakis/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης