Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά επτά σε 753 την εβδομάδα έως τις 24 Φεβρουαρίου

 

Οι εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο περιέκοψαν τις περισσότερες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε έναν μήνα από τον Ιούνιο του 2020, με τον αριθμό των εξέδρων φυσικού αερίου να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά επτά σε 753 την εβδομάδα έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Παρά την υποχώρηση αυτής της εβδομάδας, η Baker Hughes είπε ότι ο συνολικός αριθμός ήταν ακόμη αυξημένος κατά 103 εξέδρες, ή 15,8%, σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι.

Οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά επτά στις 600 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου παρέμειναν αμετάβλητες στις 151.

Για τον μήνα, ο συνολικός αριθμός εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 18, σημειώνοντας πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου μειώθηκε κατά εννέα τον Φεβρουάριο, ενώ ο αριθμός των εξέδρων φυσικού αερίου μειώθηκε επίσης εννέα καταγράφοντας τηνμεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 5,3% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 45% μέχρι στιγμής φέτος μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Λιγότερες γεωτρήσεις

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας αναμένεται να επηρεάσουν τη δραστηριότητα γεώτρησης, η οποία ανέκαμψε από τις περικοπές που σχετίζονται με την πανδημία, αλλά αργά λόγω της αύξησης του κόστους εργασίας και εξοπλισμού και καθώς πολλές εταιρείες εξακολουθούσαν να επικεντρώνονται περισσότερο στην επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές και στην αποπληρωμή του χρέους αντί στην τόνωση της παραγωγής.

Για να αποφευχθεί μια διαφαινόμενη κατάσταση υπερπροσφοράς στην αγορά φυσικού αερίου που έχει ήδη προκαλέσει πτώση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου σε χαμηλά 29 μηνών αυτή την εβδομάδα, πολλοί αναλυτές είπαν ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των εξέδρων γεωτρήσεων για φυσικό αέριο φέτος.

Οι εταιρείες σχιστόλιθου έχουν αποσυρθεί από τη δραστηριότητα του φυσικού αερίου καθώς οι τιμές έχουν υποχωρήσει.
Η Chesapeake Energy Corp που εστιάζει στο φυσικό αέριο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει τρεις γεωτρήσεις φέτος και να μειώσει τις δραστηριότητες ολοκλήρωσης φρέατος.
Η ανταγωνιστική Coterra Energy ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι οι όγκοι πετρελαίου της θα αυξηθούν κατά περίπου 2% φέτος, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου της θα μειωθεί κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα ανέλθουν στα 90-100 δολάρια το βαρέλι μέχρι αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής σχιστόλιθου Pioneer Natural Resources.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης