Ενέργεια

Η Chevron ενισχύει την ετήσια επαναγορά μετοχών και αυξάνει τις δαπάνες των ΗΠΑ

Η Chevron ενισχύει την ετήσια επαναγορά μετοχών και αυξάνει τις δαπάνες των ΗΠΑ

 Αύξησε το ποσοστό επαναγοράς μετοχών της κατά 17% στα 17,5 δισ. δολ. ετησίως ξεκινώντας από το επόμενο τρίμηνο και διπλασίασε το ετήσιο εύρος μεταξύ 10 δισ. και 20 δισ.δολ. έως το 2025

 

Η πετρελαϊκή εταιρεία Chevron Corp αύξησε την Τρίτη το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της και επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της παραγωγής της για ετήσια άνοδο άνω του 3% έως το 2027, ενώ αύξησε τις δαπάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Chevron αύξησε το ποσοστό επαναγοράς μετοχών της κατά 17% στα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ξεκινώντας από το επόμενο τρίμηνο και διπλασίασε το ετήσιο εύρος μεταξύ 10 δισεκατομμυρίων και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025, υπολογίζοντας τις τιμές του πετρελαίου Brent μεταξύ 50 και 70 δολαρίων ανά βαρέλι, σε σύγκριση με περίπου 80 δολάρια τώρα.
Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,5% στα 165,20 δολάρια πριν από την αγορά.

Οι φετινές δαπάνες θα είναι κοντά στο ανώτατο όριο των 15 έως 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2027, με μεγαλύτερο μερίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η εταιρεία. Η Chevron επιβεβαίωσε το σχέδιο για να φτάσει το 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη λεκάνη σχιστόλιθου Permian των ΗΠΑ το 2025.

Οι δαπάνες για πετρελαϊκές δραστηριότητες στο Καζακστάν μειώνονται κατά περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να μειωθούν κατά άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, αφήνοντας περισσότερο χώρο για επενδύσεις αλλού, ανέφερε η εταιρεία.

Εξαγορές

Η Chevron τον Ιανουάριο τριπλασίασε τον προϋπολογισμό της για εξαγορές στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Η εταιρεία πέρυσι σημείωσε κέρδη ρεκόρ που της επέτρεψαν να εγκρίνει την πιο φιλόδοξη πληρωμή των μετόχων μεταξύ των δυτικών παραγωγών πετρελαίου.

Οι κορυφαίες δυτικές εταιρείες πετρελαίου κατέβαλαν ρεκόρ 219 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μερίσματα και επαναγορές μετοχών σε επενδυτές το 2022, προκαλώντας εξοργισμένες εκκλήσεις προς τις κυβερνήσεις να επιβάλουν απροσδόκητους φόρους στη βιομηχανία για να βοηθήσουν τους καταναλωτές με το ενεργειακό κόστος.
Η Chevron πέρυσι επέστρεψε 26 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω μερισμάτων και εξαγορών στους μετόχους και επένδυσε 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες.

«Η Chevron σκοπεύει να είναι ηγέτης τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις νέες ενεργειακές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Mike Wirth στις παρατηρήσεις του.

"Φέτος θα λειτουργήσουμε τέσσερις εξέδρες που τροφοδοτούνται από το ηλεκτρικό δίκτυο και μία με βάση το φυσικό αέριο. Περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται από το δίκτυο θα προέρχεται από αιολική και ηλιακή ενέργεια", πρόσθεσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης