Το νέο περιουσιακό απόκτημα της RWE ανεβάζει τον πήχη στις ΑΠΕ

Το νέο περιουσιακό απόκτημα της RWE ανεβάζει τον πήχη στις ΑΠΕ
Η RWE ανέλαβε έναν ώριμο αγωγό έργων με συνδυασμένη χωρητικότητα περίπου 6,1 GW

Η RWE εξαγόρασε την JBM Solar, μια εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και μπαταριών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την εξαγορά της εταιρείας, η RWE ανέλαβε έναν ώριμο αγωγό έργων με συνδυασμένη χωρητικότητα περίπου 6,1 GW, χωρισμένο σε έργα αποθήκευσης 3,8 GW ηλιακής ενέργειας και 2,3 GW αποθήκευσης μπαταριών. Τα περισσότερα από τα έργα βρίσκονται στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Αγγλίας και ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη συνδέσεις στο δίκτυο και έχει εξασφαλίσει γη.

Μάλιστα, ορισμένα εκ των έργων είναι στα σκαριά για τελική επενδυτική απόφαση και έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις σχεδιασμού από τις αρμόδιες αρχές. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ήδη από τα τέλη του 2024, με την RWE να αναμένει ότι κατά μέσο όρο θα τεθούν σε λειτουργία περίπου 450 MW ετησίως.

Η CEO της RWE Renewables, Katja Wünschel δήλωσε ότι: «Έχουμε εδραιωμένη θέση στην υπεράκτια και χερσαία αιολική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην παρούσα φάση, ενισχύουμε την επιχειρησή μας στον τομέα των ΑΠΕ με την χώρα να παρέχει τεράστιες ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και αύξουσα προοπτική.

Για την JBM Solar

Με έδρα το Λονδίνο και έτος ίδρυσης το 2012, η εταιρεία διαθέτει τεχνογνωσία σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, από την απόκτηση γης έως την κατασκευαστική διαδικασία. Η RWE έχει ήδη αποτύπωμα στην αιολική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου, με συνδυασμένη ισχύ άνω των 2,6 GW που αποτελείται από 10 υπεράκτια και 33 χερσαία αιολικά πάρκα σε λειτουργία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης