Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε χαμηλό έτους μειώθηκαν οι ευρωπαϊκές εισαγωγές άνθρακα τον Φεβρουάριο

Σε χαμηλό έτους μειώθηκαν οι ευρωπαϊκές εισαγωγές άνθρακα τον Φεβρουάριο
Οι επιδόσεις των χωρών

Σε χαμηλό ενός έτους υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές εισαγωγές άνθρακα τον Φεβρουάριο, εν μέσω υψηλών αποθεμάτων και χαλάρωσης της ζήτησης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Kpler, που αναμεταδίδει το Montel.

Συγκεκριμένα, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία εισήγαγαν περίπου 6,8 εκατομμύρια τόνους όλων των ποιοτήτων άνθρακα. Η Ολλανδία –όπου βρίσκονται οι δύο μεγαλύτεροι κόμβοι εισαγωγών, το Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ, έλαβε 3,3 εκατομμύρια τόνους με την μείωση να αγγίζει το 5% σε μηνιαία βάση και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Οι εισαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν κατά 21% σε μηνιαία βάση στους 0,52 εκατ. τόνους, της Γαλλίας ήταν 6% χαμηλότερες στους 0,58 εκατ. τόνους, ενώ οι εισαγωγές της Ισπανίας υποχώρησαν κατά 45% στους 0,53 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία. Μόνο η Ιταλία διέλυσε την τάση, αυξάνοντας τις εισαγωγές κατά περισσότερο από 60% τον μήνα σε 1,3 εκατ. τόνους.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην αγορά δήλωσαν ότι τα αποθέματα στα εργοστάσια εσωτερικού παρέμειναν σχετικά υψηλά, καθώς η χειμερινή περίοδος ζήτησης πλησίαζε στο τέλος της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης