Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προχωρούν οι εργασίες στην Σαγκάη για το FSRU στο Βασιλικό

Προχωρούν οι εργασίες στην Σαγκάη για το FSRU στο Βασιλικό
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2023.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται στη Σαγκάη η ετοιμασία της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU), η οποία θα προσδεθεί στην προβλήτα και θα επιτρέπει να φτάνει στην κυπριακή αγορά το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). 

Σύμφωνα με το Lngprime, το σκάφος ΕΤΥΦΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ παλαιότερα γνωστό ως Galea, μπήκε στη δεξαμενή για δεύτερη φορά για βαφή και άλλες εργασίες. Η Cosco Shipping Heavy Industry θα εργαστεί τώρα για να προετοιμάσει τη μονάδα για παράδοση, αλλά δεν γνωστοποίησε την ημερομηνία παράδοσης για το μετατρεπόμενο FSRU.

6_57.JPG

Η μεγαλύτερη επένδυση στον ενεργειακό τομέα για την Κύπρο

Σημειώνεται ότι η Κύπρος ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής της πρώτης εγκατάστασης εισαγωγής LNG στον Βασιλικό τον Ιούλιο του 2020. Το έργο είναι ιδιοκτησίας της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ), θυγατρικής της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση μέχρι τώρα για την Κυπριακή Δημοκρατία στον ενεργειακό τομέα.

Ο ανάδοχος του έργου είναι μια κοινοπραξία αποτελούμενη από τις China Petroleum Pipeline Engineering Co. LTD, Metron Energy Applications S.A., Hudonzg-Zhonghua Shipbuilding Co. Limited και Whilhemsen Ship Management Limited, η οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ).

Εκτός από το μετασκευασμένο FSRU, το έργο περιλαμβάνει μια προβλήτα, έναν αγωγό και άλλες χερσαίες και υπεράκτιες σχετικές υποδομές στον Βασιλικό. Από εκεί, το φυσικό αέριο θα διοχετεύεται σε παραθαλάσσιες υποδομές με συνδέσεις με το ενεργειακό δίκτυο της χώρας κυρίως για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει υποβάλει νέο χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του έργου, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2023.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης