Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Krebber (RWE): Δεν είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσουμε το σύνολο της δυναμικότητας σε LNG

Krebber (RWE): Δεν είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσουμε το σύνολο της δυναμικότητας σε LNG
Η ανάπτυξη υποδομών σε LNG θα ξεπεράσει τα 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2022-2038

Οι υποδομές LNG στην Γερμανία ενδέχεται να μην χρησιμοποιούνται πλήρως, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας κοινής ωφέλειας της χώρας σε συνέντευξή του, αλλά πρόσθεσε ότι η ικανότητα εισαγωγής είναι το κλειδί για να αποφευχθεί μια πιθανή συμπίεση της προσφοράς καυσίμων.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον CEO της RWE, Markus Krebber σε κοινή συνέντευξη στα γερμανικά περιοδικά Der Stern και Capital, με αφορμή ότι το Βερολίνο έχει υπερβεί το όριο στα σχέδια χωρητικότητας LNG.

Το αισιόδοξο παρόν και μέλλον

Το Βερολίνο ξεκίνησε τη δημιουργία πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) σε διάφορες παράκτιες τοποθεσίες σε χρόνο ρεκόρ ως απάντηση στην αναστολή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, που αποτελούσε τον πρώην κύριο προμηθευτή της. Έξι FSRU σε τέσσερις τοποθεσίες πρόκειται να τεθούν σε σύνδεση μέχρι το τέλος του 2023 και με δυνατότητα επαναεριοποίησης 27 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) ετησίως.

«Μπορεί τα τερματικά LNG να μην χρησιμοποιούνται πλήρως, αλλά είναι απαραίτητα για την ασφάλεια» τόνισε ο Krebber. Η RWE είναι υπεύθυνη για ένα από τα ναυλωμένα FSRU και είναι επίσης μέτοχος σε προγραμματισμένο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG. Ο Krebber είπε ότι η Ρωσία, η οποία σταμάτησε πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα τέλη Αυγούστου, εξακολουθεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις προμήθειας μέσω του εναλλακτικού αγωγού της Ουκρανίας.

Tέλος, σημειώνεται ότι με βάση τα κυβερνητικά σχέδια της χώρα, η ανάπτυξη υποδομών σε LNG θα ξεπεράσει τα 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ (10,40 δισεκατομμύρια δολάρια) για την περίοδο 2022-2038, μετά το πράσινο φως από την Κάτω Βουλή της Bundestag.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης