Ενέργεια

Γερμανία: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε λειτουργία το τρίτο FSRU

Γερμανία: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε λειτουργία το τρίτο FSRU
Επικεφαλής του έργου έχει τεθεί η RWE
Σχετικά Άρθρα

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται τεθεί σε λειτουργία το FSRU Hoegh Gannet χωρητικότητας 170.000 cbm, που ανήκει στην RWE και θα εξυπηρετεί τον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG Elbehafen στο Brunsbuettel. Πρόκειται για την τρίτο τέρμιναλ της Γερμανίας, που παρέλαβε το πρώτο του δεξαμενόπλοιο LNG στις 14 Φεβρουαρίου.

Από τα τέλη του 2023, το FSRU θα μεταφερθεί σε μια νέα προβλήτα στα δυτικά του Elbehafen και αυτή η προβλήτα θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί από την Brunsbuettel Ports.

Η αλλαγή τοποθεσιών

Σημειώνεται ότι η RWE είχε μετακινήσει το εν λόγω FSRU υπεράκτια του Brunsbuettel, για να δοκιμαστεί η λειτουργία του. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε εκ νέου, λόγω καταγγελιών κατοίκων της περιοχής για δυνατό θόρυβο που προέρχεται από τη μονάδα.

Η γερμανική εταιρεία ανέμενε προηγουμένως ότι οι προμήθειες από την πρώτη αποστολή LNG θα τροφοδοτούνταν στο δίκτυο από τα τέλη Φεβρουαρίου ως μέρος της φάσης έναρξης λειτουργίας του FSRU. «Η RWE εξακολουθεί να υποθέτει ότι η επαναεριοποίηση των πρώτων όγκων φυσικού αερίου θα ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και ότι οι τακτικές εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου», είπε ο εκπρόσωπος. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το FSRU Hoegh Gannet θα επιστρέψει «με τέτοιο τρόπο ώστε το προαναφερθέν χρονοδιάγραμμα να μπορεί να υλοποιηθεί».

Το στόρυ των τερματικών

Ο τερματικός σταθμός LNG του Elbehafen θα είναι ο τρίτος επιχειρησιακός τερματικός σταθμός που βασίζεται στο FSRU στη Γερμανία και ο δεύτερος από τους πέντε που υποστηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση μετά τις εγκαταστάσεις του Wilhelmshaven.

Τον Ιανουάριο, η Deutsche Regas εγκαινίασε επίσημα το τερματικό της εισαγωγής LNG με βάση την FSRU στο Lubmin, τη δεύτερη τέτοια εγκατάσταση της Γερμανίας και τον πρώτο ιδιωτικό τερματικό σταθμό. Οι πέντε υποστηριζόμενες από την κυβέρνηση FSRU θα λειτουργούν από τη νέα κρατική εταιρεία Deutsche Energy Terminal GmbH.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης