Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq, πτώση 0,1% για τον S&P και 1,9% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq, πτώση 0,1% για τον S&P και 1,9% για τον energy sector

90 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Δευτέρα με τον Dow Jones να υποχωρεί καθώς ένα σχέδιο για τους καταθέτες της τράπεζας Silicon Valley, μαζί με άλλα έκτακτα μέτρα, απέτυχε να ενισχύσει τις μετοχές των τραπεζών.

Οι απώλειες περιορίσθηκαν καθώς ορισμένοι επενδυτές πόνταραν ότι το οικονομικό σοκ θα μπορούσε να προκαλέσει την παύση των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έχασε 90,50 μονάδες ή 0,28%, κλείνοντας στις 31.819,14 μονάδες. Ο δείκτης σημείωσε πτώση για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, αλλά μπόρεσε να μειώσει τις απώλειες αφού έχασεπάνω από 284 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,15%, στις 3.855,76, αφού υποχώρησε έως και 1,37% κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,96% στις 616,47 μονάδες
Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 11.188,84 μονάδες.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe (VIX), ο δείκτης φόβου της Wall Street, έφτασε σε επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τα τέλη του 2022 και πλησίασε σε περιοχή που θεωρείται άκρως επικίνδυνη, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2 μονάδων στο 26,69.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν τη Δευτέρα, βοηθώντας στη στήριξη των μετοχών.

Κοινή ανακοίνωση της Fed, του Υπουργείου Οικονομικών και της Federal Deposit Insurance Corporation ανέφερε ότι όλοι οι καταθέτες της Silicon Valley Bank θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από τη Δευτέρα. Η Fed δήλωσε επίσης ότι δημιουργεί ένα νέο Πρόγραμμα Τραπεζικής Χρηματοδότησης με στόχο τη διαφύλαξη των καταθέσεων. Η διευκόλυνση θα προσφέρει δάνεια έως και ενός έτους σε τράπεζες, αποταμιευτικές ενώσεις, πιστωτικές ενώσεις και άλλα ιδρύματα.

Οι τραπεζικές μετοχές παρέμειναν υπό πίεση μετά την υποχώρηση της περασμένης εβδομάδας, με την JPMorgan Chase
και την Citigroup να υποχωρούν. Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη πτώση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης