Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P - Πτώση πάνω από 3% για το πετρέλαιο

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P - Πτώση πάνω από 3% για το πετρέλαιο
336 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης μετά το κλείσιμο της Silicon Valley Bank και της Signature Bank έχει περιοριστεί.

Ο Dow Jones κέρδισε  336,26 μονάδες, ή 1,06%, στις 32.155,40.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,68% στις 3.920,56 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,88% στις 621,92 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 2,14% στις 11.428,15 μονάδες.

Ο ενθουσιασμός των επενδυτών για την αγορά τραπεζικών μετοχών υποχώρησε το απόγευμα. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να καταγράφουν κέρδη, σηματοδοτώντας μια στροφή μετά από δύο συνεδρίες μεγάλων πτώσεων, καθώς οι επενδυτές έγιναν όλο και πιο σίγουροι ότι α δεν θα είχαν την ίδια μοίρα με τη Silicon Valley και την Signature.
Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE)έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 2%, ανακτώντας κάποιο έδαφος μετά από πτώση 12% την προηγούμενη ημέρα. Οι μετοχές της First Republic Bank σημείωσαν πτώση σχεδόν 27% μετά το κλείσιμο σχεδόν 62% τη Δευτέρα. K

"Το backstop «άλλαξε το συναίσθημα ή άλλαξε το ρεύμα, σε κάποιο βαθμό", δήλωσε ο Charlie Ripley, αντιπρόεδρος διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Allianz Investment Management.

Το ράλι επεκτάθηκε πέρα από τα οικονομικά, με τους 11 τομείς του S&P 500 να σημειώνουν άνοδο στη συνεδρίαση της Τρίτης. Οι μετοχές έχασαν κάποια κέρδη το απόγευμα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην είδηση ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο. Η ετήσια αύξηση 6% ήταν επίσης σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Ο αποκαλούμενος «πυρήνας» ΔΤΚ, ο οποίος αφαίρεσε τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε από τον προηγούμενο μήνα ελαφρώς περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι στο 0,5%, ενώ η ετήσια αύξηση 5,5% ευθυγραμμίστηκε με αυτό που περίμεναν.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 3% σε χαμηλό εννέα εβδομάδων την Τρίτη μετά από μια έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τις πρόσφατες χρεοκοπίες των αμερικανικών τραπεζών που πυροδότησαν φόβους για νέα οικονομική κρίση που θα μπορούσε να μειώσει τη μελλοντική ζήτηση πετρελαίου.

Περί τις 22:45 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 3,9% στα 77,62 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) κατέγραφε απώλειες 4,3 δολ. στα 71,57 δολ.

Αυτό ώθησε και τα δύο συμβόλαια σε τεχνικά υπερπουλημένο έδαφος για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες και οδηγεί το Brent στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 4 Ιανουαρίου και το WTI σε τροχιά για το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 9 Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης