Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χάρης Δούκας: Nα αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Χάρης Δούκας: Nα αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ
Είναι μεγάλο λάθος να υποχρεωθεί η Βουλή των Ελλήνων να συζητήσει εν Ολομέλεια ένα τέτοιο νομοσχέδιο, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας
Nα αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε με δήλωσή του ο Χάρης Δούκας, αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Το χαρακτήρισε μάλιστα ως «ένα μνημείο πολύ κακής νομοθέτησης».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα, ώστε να υπάρξουν "βελτιώσεις".

Όμως, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συνιστά ένα μνημείο πολύ κακής νομοθέτησης.

Έτυχε προσχηματικής διαβούλευσης, μόλις τεσσάρων ημερών, εν μέσω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Στη συνέχεια, τα 140 άρθρα της διαβούλευσης αυξήθηκαν σε πάνω από 260.

Πάρα πολλές από τις διατάξεις που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο είναι φωτογραφικές και ρουσφετολογικές, αρκετές ελέγχονται για τη συνταγματικότητά τους και πολλές για την τήρηση της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια σειρά αποσπασματικών πολεοδομικών ρυθμίσεων, με ακραία παραδείγματα, όπως η χωροθέτηση εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Είναι μεγάλο λάθος να υποχρεωθεί η Βουλή των Ελλήνων να συζητήσει εν Ολομέλεια ένα τέτοιο νομοσχέδιο.Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης