Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P - Πτώση πάνω από 2,8% για το πετρέλαιο

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P - Πτώση πάνω από 2,8% για το πετρέλαιο

387 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones έχασε 387,66 μονάδες ή 1,2% και έκλεισε στις 31.859,59 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,1% κλείνοντας στις 3.916,62 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,5% στις 584,64 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,7% στις 11.630,51 μονάδες.

Η First Republic υποχώρησε 33% για να κλείσει την εβδομάδα με πτώση 71%. Η μετοχή ενισχύθηκε την Πέμπτη, όταν μια ομάδα τραπεζών ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει την First Republic με 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις ως ένδειξη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα. Οι ανησυχίες επιβάρυναν το SPDR Regional Banking ETF (KRE) ποτ έχασε 6% στη συνεδρίαση της Παρασκευής και έκλεισε την εβδομάδα πάνω από 14% χαμηλότερα.

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν επίσης κατά 8%, καθώς οι traders ανέλυσαν την ανακοίνωση της τράπεζας ότι θα δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια φράγκα, ή σχεδόν 54 δισεκατομμύρια δολάρια, από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Παρά την πτώση, ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 1,2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 4,1%. Ωστόσο, η διολίσθηση της Παρασκευής οδήγησε τον Dow σε αρνητικό έδαφος για την εβδομάδα, με πτώση 0,4%.

Οι τραπεζικές μετοχές παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω φόβων ότι και άλλες τράπεζες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα με την Silicon Valley Bank και την Signature Bank, που έκλεισαν και οι δύο την τελευταία εβδομάδα.
Οι επενδυτές αποσύρθηκαν την Παρασκευή ενόψει ενός δυνητικά γεμάτου Σαββατοκύριακου καθώς εξελίσσεται η τραπεζική κρίση, δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην επερχόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 21-22 Μαρτίου. Το ερώτημα στο μυαλό των traders είναι εάν η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μια αναμενόμενη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, ακόμη και όταν τα τραπεζικά δεινά μαστίζουν την αγορά.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν βουτιά την Παρασκευή, καθώς οι φόβοι του τραπεζικού τομέα οδήγησαν το αργό στην πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και 15 μήνες.

Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,89%, στα 72,53 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έχανε 2,9%, στα 66,92 δολάρια.

 Το Brent καταγράφει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Δεκέμβριο σε ποσοστό άνω του 10%, με τον WTI να οδεύει προς απώλεια άνω του 11%, τη μεγαλύτερη από τον περασμένο Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης