Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq, 0,8% για τον S&P και 2,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq, 0,8% για τον S&P και 2,1% για τον energy sector
382 μονάδες ενισχύθηκε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η κρίση στον τραπεζικό τομέα υποχωρεί καθώς προχώρησε η αναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse από την UBS που σχεδιάστηκε από την ελβετική κυβέρνηση.

Ο Dow Jones σημείωσε άλμα 382 μονάδων, ή 1,20% στις 32.244 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,89% στις 3.951 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,11% στις 596,98 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,39% στις 11.675 μονάδες

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από τις μεγάλες απώλειες την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο όμιλος αναγκάστηκε να στηρίξει τις καταθετικές βάσεις του στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank. Η Wall Street αναμένει ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες ενέργειες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διέκοψαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις της SVB και πρόσφεραν νέα χρηματοδότηση σε προβληματικές τράπεζες πριν από μία εβδομάδα.

Το SPDR Regional Banking ETF (KRE) σημείωσε άνοδο 1,1% μετά από πτώση 14% την περασμένη εβδομάδα. Η PacWest, η First Citizens και η Fifth Third Bancorp ηγήθηκαν των κερδών. Το ETF σημείωσε άνοδο 5% κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά έχασε ορισμένα από τα κέρδη τουκαθώς οι μετοχές της First Republic υποχώρησαν 47,1%.

Η αστάθεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξάνει τα διακυβεύματα για την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια την Τετάρτη. Από τη Δευτέρα, υπάρχει περίπου 73% πιθανότητα αύξησης κατά τέταρτο της μονάδας από τη Fed, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME. Το υπόλοιπο περίπου 27% βαναμένει ότι ο Πρόεδρος Jerome Powell μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει την επιθετική εκστρατεία σύσφιξης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, εν μέσω αναταραχής στον τραπεζικό τομέα.

Περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας το Brent διαπραγματευόταν στα 73,78 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,11% και το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 1,24% στα 67,57 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης