Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P - Πτώση 1,3% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P - Πτώση 1,3% για τον energy sector

75 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 75 μονάδων, ή 0,23% στις 32.105 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,30% στις 3.948 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,36% στις 596,32 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,01% στις 11.787 μονάδες.

Οι μετοχές τεχνολογίας ενισχύθηκαν καθώς οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματά τους για αύξηση της Fed και οι αποδόσεις του ομολόγου μειώθηκαν, με τον SPDR Technology Select Sector (XLK) να κερδίζει 1,3%.
Η τεχνολογία ήταν το κομμάτι της αγοράς που επλήγη περισσότερο, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια εννέα συνεχόμενες φορές σε περίπου ένα χρόνο. Η μείωση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα οδήγησε τους επενδυτές να επιστρέψουν.

Εν τω μεταξύ, οι περιφερειακές μετοχές υποχώρησαν σε γενικές γραμμές, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE)να υποχωρεί 2,7%. Το αμοιβαίο κεφάλαιο ανέκτησε κάποιες απώλειες αφού η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει «πρόσθετα μέτρα εάν δικαιολογείται» για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη, όπως αναμενόταν. Υπαινίχθηκε επίσης ότι η εκστρατεία σύσφιξης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να πλησιάζει στο τέλος, με την αφαίρεση της φράσης «συνεχείς αυξήσεις» από τη δήλωσή της.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη μετά από τρεις συνεδριάσεις κερδών, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell τόνισε τους πιστωτικούς κινδύνους του τραπεζικού τομέα για τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ενώ τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Περί τις 22:00 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,79%, στα 75,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) έχανε 2,21%, στα 69,33 δολάρια.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης